Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Vooruitblik: KW3-cijferseizoen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. Brievenbus 4 oktober 2015 15:17
    Citaat: daarom ben ik voor een Amerikaanse renteverhoging: desnoods by all means necessary. Acht jaar na de kredietcrisis moeten we een keer af van die ingrepen en de markt weer op eigen benen laaten staan. Anders blijven we bezig.
    Desnoods gaat dit ten koste van een vette recessie, dikke bearmarket en vallen er weer partijen om. Pech gehad, ze hebben acht jaar de tijd gehad om de boel op orde te krijgen.

    Ten 1ste, waarom MOET dit?
    Dat kan je wel zeggen, maar, dan ook graag de onderbouwing.

    Wat het 2e deel van jouw uitspraak betreft, onderschrijf jij dat ook nog wanneer je in de toekomst in een oude doos onder een brug leeft?
  2. Mr Greenspan 4 oktober 2015 20:53
    Over Galapagos gesproken. Normaal wil je ook nog wel eens ingaan op inside transacties.
    Vrijdag (avond) is bekend geworden dat 2 bestuurders van Galapagos afgelopen week aandelen hebben gekocht via de beurs.
    Vd Stolpe woensdag 10.000 stuks voor 362.393
    Van Barangen donderdag: 3800 voor E 148.194 (zo'n 39 euro per stuk)

    Van der Stolpe had voor die tijd ook al via warrants en aankopen op de beurs een belang opgebouwd van 518.289 aandelen.

  3. Zal_wel 4 oktober 2015 20:54
    quote:

    Brievenbus schreef op 4 oktober 2015 15:17:

    Wat het 2e deel van jouw uitspraak betreft, onderschrijf jij dat ook nog wanneer je in de toekomst in een oude doos onder een brug leeft?
    Ach, over een paar jaar wonen we allemaal onder een brug. Of denken we nog steeds dat 7 jaar lang ZIRP (voor het eerst in de geschiedenis!!) en QE zomaar uit de lucht zijn komen vallen. Nee, daar is helaas heel goed over nagedacht met alle bewuste destructieve consequenties van dien...
    redefininggod.com/nwo-schedule-of-imp...
  4. forum rang 6 hvasd2 4 oktober 2015 21:06
    za 03 okt 2015, 12:00
    'Bedrijfscijfers moeten meer helderheid brengen'
    Van onze beursredactie
    De uitslagen op de aandelenbeurzen bleven afgelopen week groot, door de onzekerheid die de groeivertraging in China veroorzaakt. Vermogensstrateeg Joop van de Groep (Antaurus) kijkt dan ook uit naar de nieuwe kwartaalcijfers. ,,Deze maken duidelijk in hoeverre bedrijven getroffen worden.”
    Vrijdag zag het er aanvankelijk naar uit dat de AEX de week positief zou afsluiten. Een tegenvallend Amerikaans banenrapport gooide echter roet in het eten. Een dag eerder had een industrieel cijfer uit de VS het eerdere enthousiasme bij beleggers al in de kiem gesmoord.
    Van de Groep begrijpt dat elk macrocijfer voor een heftige koersbeweging kan zorgen. ,,Niemand kan momenteel namelijk goed inschatten hoe sterk de groeivertraging in China is. En hoe groot de impact is op de wereldeconomie. Ook is nog onduidelijk hoeveel last bedrijven ondervinden.”
    De vermogensstrateeg vindt het aantal winstwaarschuwingen meevallen. ,,Roestvrijstaalfabrikant Outokumpu, BE Semiconductors en Caterpillar, dat voertuigen voor de mijnbouw produceert, waarschuwden recent voor een tegenvallend kwartaal. Buiten de industrie lijken de gevolgen van de Chinese groeivertraging echter beperkt te zijn. Zo hield Unilever afgelopen week een capital markets day, met de geruststellende mededeling dat het slechts hier en daar wat minder gaat.”
    Overigens komt het cijferseizoen pas half oktober echt goed op gang. Beleggers moeten het deze week doen met de kwartaalcijfers van Pepsico en de Amerikaanse aluminiumfabrikant Alcoa.
    Van de Groep kijkt voorts uit naar de notulen van de Europese Centrale Bank op donderdag. ,, Er dreigt voor de eurozone een deflatiescenario en de economische groei komt in 2016 lager uit dan eerder werd voorzien. Zodoende zijn er steeds meer geluiden dat de ECB het obligatieopkoopprogramma gaat verruimen of verlengen.”
  5. Blender69 5 oktober 2015 11:39
    Toch wel mooi dat de meeste koerdoelen verlagingen zijn, en meest zijn ook nog eens onder de huidige koers, maar de koersen lopen maar op? Klopt dit wel? Zijn de analysten van de banken dan zo dom, of zijn de handelaren zo slim om nu alles nog omhoog te zetten om de posities te verkleinen? Volgens mij gaan de winsten en omzet de komende kwartaalcijfer periode flink lager uitvallen. Maar er is pas 1 winstwaarschuwing.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.