Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"EU keurt verkoop KPN's E-Plus niet goed"

"EU keurt verkoop KPN's E-Plus niet goed"

De verkoop van E-Plus door KPN aan Telefónica Deutschland wordt deze week niet direct goedgekeurd door de Europese Commissie. Dat schrijft Reuters en dit blijkt ook uit een rondgang door ABM Financial News onder analisten.

De analisten verwachten dat eurocommissaris Joaquín Almunia een Fase II onderzoek aankondigt om de verkoop grondiger te kunnen beoordelen.

"Bijna onmogelijk dat het iets anders wordt [dan een Fase II]", aldus analist Maarten Bakker van ABN AMRO.

Aanstaande vrijdag, 20 december, is de deadline voor de Commissie om het standpunt ten aanzien van de verkoop van E-Plus te bepalen.

Overigens verwachten de analisten niet dat de verkoop uiteindelijk wordt afgewezen. Verschillende marktvorsers lieten aan ABM Financial News weten dat de toezichthouder vermoedelijk een situatie met drie sterke spelers, met naast de nieuwe combinatie nog T-Mobile en Vodafone, prefereert boven een waar er twee sterke spelers zijn en twee zwakkere broeders, die niet in staat zijn de noodzakelijke investeringen te doen.

"Zo [verkoop E-Plus] ontstaat een betere concurrent", aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen. Vermoedelijk moeten KPN en Telefónica Deutschland wel een aantal eisen inwilligen, maar kan de overname vervolgens alsnog doorgang vinden. Analist

Bakker verwacht dat eurocommissaris Almunia zal eisen dat de nieuwe combinatie een deel van het spectrum inlevert. Ook UBS rekent op aanvullende eisen, maar verwacht dat deze "beperkt" zullen zijn.

Toch vonden analisten van Nomura het nog te vroeg om een koopaanbeveling af te geven op KPN. Eerst moet de onzekerheid over de verkoop van E-Plus worden weggenomen. Een signaal dat de analisten van de Japanse broker toch een slag om de arm houden.

De overname

Telefónica Deutschland is bereid om omgerekend ruim 8,5 miljard euro te betalen voor E-Plus, deels in contanten en deels via een belang voor KPN in de nieuwe combinatie. Deze hoge overnameprijs is volgens de analisten te danken aan de enorme synergievoordelen die het samenvoegen van de twee telecombedrijven oplevert. Versteeg schat deze op 5,0 tot 5,5 miljard euro.

Vlakke koers

Indien er vrijdag een Fase II onderzoek wordt aangekondigd dan rekent Bakker niet op een koerscorrectie van KPN.

"Een negatieve reactie zou verbazen", aldus de analist van ABN AMRO, die meent dat de markt er wel van uitgaat dat de overname niet zonder slag of stoot wordt goedgekeurd.

 


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven.

Meer over ABM Financial News

Recente artikelen van ABM Financial News

  1. 13 sep Klein verlies voor AEX
  2. sep '22 'Winstwaarschuwing AkzoNobel levert nieuwe deuk op' 2
  3. mrt '22 Cabka maakt zich op voor eerste handelsdag in Amsterdam

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links