Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hogere Xeikonkunde

Volgens De Tijd zou het gaan om investeringsfonds Gilde. Gefeliciteerd Xeikon-beleggers met die enorme koerswinst. Jullie geduld en risicobereidheid wordt beloond, zo lijkt het. Lijkt. Want allemaal leuk en aardig, het is toch wel goed en handig om te weten wie het bod gaat doen, toch?

Een naam staat dus niet in het officiële persbericht, maar dit schrijft De Tijd:

 

 

Wat is nu wijsheid? Als ik de stukken al had zou ik cashen. Lekkere winst in de tas en voor die laatste 7,5% naar 5,85 euro loopt u toch het risico dat de hele overname niet doorgaat. Kijkt u wel tegen een enorme downside aan. Handelaren hoef ik niets te vertellen, die weten wel raad met zulke special occasions.

De echte Xeikon-fans worden nu vast boos op mij, maar zo gek is het idee toch niet dat er alsnog iets mis gaat? Zeg maar waar ik een denkfout maak. In het verleden gingen dingen trouwens vaker anders dan anders bij Xeikon. Hier kom ik een aardig biootje van het bedrijf tegen op het forum. Geen touw aan vast te knopen...

Wat wel klip en klaar is, is dat Xeikon nu 17,16% op 5,45 euro en moeder Punch International +23,31% op 6,40 euro


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 10 aug Slotcall: echt waar, een heuse inflatierally 3
 2. 10 aug Wel of geen Twitter, Musk heeft nu helft belang 'dure' Tesla verkocht 5
 3. 10 aug Rood voorbeurs, maar Ahold en ABN Amro vallen mee en let op tech

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 12 juli 2013 14:15
  hoezo boos.??
  er is een bod gedaan op 68% van de aandelen a 5,85
  Xeikon staat er prima voor en gaat de aankomende jaren enorm profiteren van de digitale markt.
  Kan best zijn dat een tweede partij interesse gaat tonen. Of dat de partij X nog een hoger bod zal uit moeten brengen op de rest van de aandelen.
  deze Xeikon-fan zegt dus KOPEN en bewaren.
  groet, poil
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links