Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beige Book Fed ziet alleen in New York tegenwind

Beige Book Fed ziet alleen in New York tegenwind
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De economische activiteit in de Verenigde Staten is de afgelopen verslagperiode niet veel veranderd ten opzichte van de voorgaande periode, behalve in New York. Dit bleek uit het Beige Book van de Federal Reserve dat woensdagavond werd gepubliceerd.

In vijf districten werd volgens het rapport opnieuw een lichte tot bescheiden stijging van de economische activiteit geregistreerd, terwijl in de overige districten sprake was van een pas op de plaats of een heel kleine verslechtering, maar één district, New York, maakte melding van een significante terugval.

Consumenten blijven redelijk spenderen, hoewel er hier en daar wel zorgen zijn over de gevolgen van de hoge inflatie op koopkracht, met name bij de lagere inkomens. En de huizenmarkt blijft verslechteren. 

Daarentegen blijft de werkgelegenheid in een relatief laag tempo aantrekken in de meeste districten. Alleen New York zag de werkgelegenheid dalen en een ander district sprak van een pas op de plaats.

In het algemeen wordt er voor de komende maanden een kleine groei verwacht. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links