Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ABN AMRO Persbericht - Wijzigingen in de Raad van Commissarissen

 Wijzigingen in de Raad van Commissarissen

ABN AMRO maakt vandaag bekend dat Steven ten Have en Frederieke Leeflang hebben aangekondigd volgend jaar terug te treden als lid van de Raad van Commissarissen van ABN AMRO ten gunste van mevrouw Anna Storåkers en de heer Michiel Lap, twee beoogde nieuwe leden met ruime ervaring in de financiële sector. Anna Storåkers en Michiel Lap zullen als commissaris worden voorgedragen op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in april 2019 voor een periode van 4 jaar. Deze benoemingsvoordracht is onder voorbehoud van goedkeurig van de toezichthouders.

Tom de Swaan, voorzitter van de Raad van Commissarissen: "Ik ben verheugd dat wij vandaag twee goede kandidaten met ruime ervaring in de financiële sector kunnen aankondigen. Daarmee wordt voldaan aan onze wens de bancaire expertise in de Raad van Commissarissen verder te vergroten."

Anna Storåkers is de laatste 9 jaar werkzaam geweest bij Nordea en heeft daar een langdurige ervaring opgedaan binnen het Retail bedrijf.

Michiel Lap is jarenlang werkzaam geweest bij internationale banken met name in London op het gebied van Corporate en Investment Banking, onder meer bij Morgan Stanley en Goldman Sachs. Sinds 2015 is Michiel Lap onder meer commissaris bij Arcadis.

Tom de Swaan, voorzitter van de Raad van Commissarissen: "Ik heb met veel respect kennis genomen van het besluit van Steven ten Have en Frederieke Leeflang om terug te treden teneinde verbreding van de bancaire expertise in de Raad van Commissarissen mogelijk te maken. Ik wil hen namens de Raad van Commissarissen danken voor hun belangrijke bijdrage in de afgelopen jaren".

Steven ten Have is sinds 2010 commissaris geweest, heeft de rol van interim voorzitter van de Raad van Commissarissen vervuld en was bereid zijn betrokkenheid bij ABN AMRO te verlengen teneinde de continuïteit van het voorzitterschap te borgen. 

Frederieke Leeflang heeft inmiddels andere verantwoordelijkheden aanvaard die meer op haar professionele interesses en aandachtsgebieden liggen en eveneens een aanmerkelijk tijdsbeslag vergen. 

ABN AMRO Press Office
Jeroen van Maarschalkerweerd
Head of Media Relations & PA
pressrelations@nl.abnamro.com
+31 20 6288900
ABN AMRO Investor Relations
Dies Donker
Head of Investor Relations investorrelations@nl.abnamro.com
+31 20 6282282

 

 

Dit persbericht is gepubliceerd door ABN AMRO Group N.V. en bevat voorwetenschap in de zin van artikel 7, leden 1 tot en met 4, van de Verordening (EU) nr. 596/2014 (Verordening Marktmisbruik)




This announcement is distributed by West Corporation on behalf of West Corporation clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: ABN AMRO via Globenewswire

Lees over dit aandeel ook

  1. 11 jun Media: Brussel wil Basel-kapitaalregels marktrisico een jaar uitstellen
  2. 29 mei Aankoop Duits HAL geldt als een fraaie fit bij ABN Amro

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V.

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ABN AMRO BANK N.V.

15,125 11:01
-0,335 -2,17%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links