Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Economie Zuid-Korea komt uit corona-recessie

Gepubliceerd op 27 oktober 2020 08:10 | Views: 1.676 | Onderwerpen: recessie

SEOUL (AFN/BLOOMBERG) - De economie van Zuid-Korea is in het derde kwartaal uit een recessie gekomen die werd veroorzaakt door de coronacrisis. Daarbij profiteerde het Aziatische land vooral van een sterke export van bijvoorbeeld technologische apparatuur en chips.

De Zuid-Koreaanse economie, de op drie na grootste van Azië, groeide met 1,9 procent ten opzichte van de voorgaande periode. Dat is de sterkste groei op kwartaalbasis in tien jaar. In het eerste en tweede kwartaal van dit jaar kromp de economie juist omdat het land werd geraakt door de crisis en de zwakkere buitenlandse handel. Maar nu trekt de export van Zuid-Korea weer duidelijk aan, met name naar China.

Vergeleken met een jaar eerder daalde het bruto binnenlands product (bbp) van Zuid-Korea economie nog wel, met 1,3 procent. Economen verwachten dat over heel 2020 er nog een lichte krimp te zien zal zijn voor de Zuid-Koreaanse economie.

Kenners zeggen dat de Zuid-Koreaanse overheid erg effectief is geweest bij de aanpak van de virusuitbraak door strenge quarantainemaatregelen te nemen, wat eveneens helpt met het economisch herstel. Ook kwam de overheid met veel stimuleringsmaatregelen.

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare