Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Duitse biotechnoloog Vivoryon wil Nederlands bedrijf worden

Gepubliceerd op 27 augustus 2020 20:11 | Views: 5.275 | Onderwerpen: Duitsland

VIVORYON THERAPEUTICS N.V. 26 feb

14,35 -0,05 (-0,36%)

HALLE (AFN) - De in Amsterdam genoteerde Duitse biotechnoloog Vivoryon Therapeutics wil een Nederlands bedrijf worden. Het plan voor een juridische status in Nederland zal worden voorgelegd aan de aandeelhouders op de vergadering van 30 september.

De onderneming zegt dat daardoor de administratieve rompslomp zal worden verminderd en dat de stap zal leiden tot het aantrekken van nieuwe investeerders en toegang tot andere kapitaalmarkten. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar een notering aan de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq, al zijn daar op dit nog geen specifieke plannen voor. Overigens blijven het administratieve hoofdkantoor en de operationele activiteiten zoals onderzoek in Duitsland, bij de locaties in München en Halle.

Aandeelhouders die het niet eens zijn met het plan kunnen compensatie krijgen van 9 euro per aandeel. Vivoryon zegt wel dat als aandeelhouders met meer dan 2 procent van het stemrecht tegen de resolutie stemmen het plan van tafel wordt gehaald. Dat heeft te maken met de financiële behoeftes van de biotechnoloog voor onderzoeksprogramma's die dan teveel onder druk zouden komen te staan. Het bestuur en de raad van commissarissen dringen aandeelhouders dan ook aan voor het voorstel te stemmen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
VIVORYON THERAPEUTICS N.V. 75% zegt verkopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare