Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
AEX opent licht in de min

AEX opent licht in de min

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag met een klein verlies geopend. Beleggers moeten het doen met weinig nieuws dat de handel kan sturen en de handelsvolumes zijn lager in aanloop naar de kerstdagen.

De AEX-index op Beursplein 5 stond in het eerste handelsuur 0,2 procent in de min op 482,17 punten. De MidKap zakte 0,1 procent op 682,31 punten. De hoofdgraadmeters in Parijs, Frankfurt en Londen verloren tot 0,2 procent.

Vopak was de grootste stijger in de AEX met een winst van 0,5 procent. Het tankopslagbedrijf neemt de activiteiten van het Antwerpse scheepvaartconcern Exmar op het gebied van opslag en behandeling van vloeibaar gemaakt aardgas (LNG) over. Financiële details zijn niet verstrekt.

Altice

Altice (plus 0,2 procent) kon eveneens op belangstelling rekenen. Het telecombedrijf kondigde aan zijn activiteiten in België en Luxemburg voor 400 miljoen euro te verkopen aan Telenet Group. De verkoop van Coditel Brabant moet nog worden goedgekeurd door de Belgische autoriteiten.

Maritiem oliedienstverlener SBM Offshore stond met een min van 1,5 procent bij de sterkste dalers in de hoofdindex. Woensdag steeg SBM nog flink na een opdracht van olieconcern ExxonMobil. Staalbedrijf ArcelorMittal zakte 2 procent en was daarmee de grootste verliezer in de AEX.

Monte dei Paschi di Siena

In Milaan ging Monte dei Paschi di Siena 4 procent omlaag. De noodlijdende Italiaanse bank lijkt er niet in te slagen een interventie door de Italiaanse overheid te voorkomen. De regering neemt daarom volgens Italiaanse media mogelijk donderdag al een besluit over een ingreep.

In Zürich was Actelion een uitschieter met een plus van 7,5 procent. Het Zwitserse farmacieconcern voert exclusieve gesprekken met het Amerikaanse medische bedrijf Johnson & Johnson (J&J) over een overname, nadat eerdere gesprekken tot niets leidden.

De euro was 1,0440 dollar waard, tegen 1,0426 dollar bij het Europese slot een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,3 procent tot 52,62 dollar en Brent won 0,3 procent tot 54,63 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. AEX zakt verder weg door verliezen chippers
  2. AEX lager van start gegaan, koers JDE Peet's knalt omlaag

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.