Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'AkzoNobel duidelijk beter dan verwacht'

Gepubliceerd op 22 april 2020 08:49 | Views: 2.521

Akzo Nobel 11 aug

83,90 +1,70 (+2,07%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Verfconcern AkzoNobel presteerde in het eerste kwartaal "significant beter" dan verwacht. Dat constateren analisten van Baader. Zij hanteren een buy-advies op het aandeel met een koersdoel van 75 euro.

De prestaties werden gestut door kostenbesparingen en lagere uitgaven aan grondstoffen, zo zien de kenners. Mogelijk krijgt de koers een steuntje in de rug, omdat zowel de besparingen als de lagere grondstofprijzen voor de nu voorziene toekomst houdbaar lijken. Baader wees er ook op dat de verbetering van de vrije kasstroom een positieve ontwikkeling is.

KBC Securities verhoogt het advies voor AkzoNobel van hold naar accumulate, met een koersdoel van 80 euro. De bank spreekt van solide prestaties in het eerste kwartaal, met een sterke verbetering van het aangepaste operationeel resultaat. Dat AkzoNobel een grotere impact van de coronacrisis in het tweede kwartaal verwacht is geen verrassing, aldus KBC.

ING meldde dat AkzoNobel een zeer sterk kwartaal heeft gedraaid, dankzij kostenbesparingen en lagere grondstofprijzen. Volgens ING lijken verf- en coatingsproducenten tot dusver de crisis best goed door te komen. Het advies staat op hold, met een koersdoel van 80 euro.

Het aandeel AkzoNobel noteerde woensdag omstreeks 09.45 uur een plus van 6,9 procent op 66,24 euro. Daarmee was het de sterkste stijger in de AEX.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Akzo Nobel

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare