Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beter Bed: nog dit jaar exit uit Duitse keten

Gepubliceerd op 19 juli 2019 07:20 | Views: 6.100 | Onderwerpen: Duitsland

Beter Bed 07 aug

2,54 -0,03 (-1,17%)

UDEN (AFN) - Beter Bed stapt voor het einde van dit jaar deels of volledig uit zijn Duitse winkelketen Matratzen Concord, die kampt met de naweeën van een gifschandaal. Verschillende partijen hebben al interesse getoond in die keten, laat de beursgenoteerde beddenverkoper weten in een kwartaalupdate.

De problemen in Duitsland leidden de voorbije maanden tot nijpende financiële problemen op het hoofdkantoor in Uden. Beter Bed was daardoor niet in staat om aan zijn bankafspraken te voldoen. Na overleg worden die afspraken nu opzij geschoven, om plaats te maken voor nieuwe convenanten die eind september in werking treden. Daarnaast krijgt Beter Bed een lening van 7 miljoen euro van drie grote aandeelhouders.

Matratzen Concord verkocht een tijdlang schuimmatrassen die te veel giftige stoffen bleken te bevatten. Consumenten lieten de keten daarna massaal links liggen. Het herstel op de Duitse markt bleef vervolgens langer uit dan verwacht.

Benelux

Beter Bed wil zich steeds meer op de Benelux richten. Hier stegen de opbrengsten in het tweede kwartaal met bijna 15 procent tot 38,7 miljoen euro. Ook de groothandelstak en de Zweedse keten Sängjätten voerden hun omzet op. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland sloot het bedrijf de afgelopen twaalf maanden 165 verlieslatende vestigingen van Matratzen Concord, waardoor de omzet met ruim 15 procent afnam tot 44,7 miljoen euro.

Al met al daalden de opbrengsten met 1,1 procent tot 88,6 miljoen euro. Op vergelijkbare basis, dus zonder invloed van sluitingen van winkels, was daarentegen sprake van 2,4 procent groei.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Beter Bed 65% zegt kopen 17 stemmen

Gerelateerd

Duitsland

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Beter Bed Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 19 juli 2019 07:29
    ….
    Het bedrijf heeft aanzienlijke eenmalige kosten gemaakt en zal dit op korte termijn blijven doen in verband met de bereikte overeenkomst en de beoordeling en oplossing van de situatie met betrekking tot Matratzen Concord.

    Hoe hoog deze eenmalige kosten zijn wordt niet verteld. We weten alleen dat ze een geheel of gedeeltelijke exit willen en dat er kennelijk belangstelling is. Het duurt dan wel mogelijk tot eind 2019 voordat we weten wat er verkocht wordt en hoeveel dat BB kost.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare