Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street sluit handelsdag hoger af

Gepubliceerd op 17 sep 2019 om 22:21 | Views: 1.840

NY-DJ-Industrial Avg 20 nov

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst gesloten, na een aanvankelijk terughoudend begin van de handelsdag. Beleggers hadden de blik nog steeds gericht op de oliemarkt na de aanvallen op twee grote olievelden in Saudi-Arabië. Verder wacht Wall Street op de Federal Reserve, die dinsdag begon aan zijn tweedaagse beleidsvergadering.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent hoger op 27.110,80 punten. De brede S&P 500 klom 0,3 procent op 3005,68 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,4 procent tot 8186,01 punten.

De Fed kondigt woensdag naar verwachting een nieuwe renteverlaging aan, na in juli voor het eerst in ruim tien jaar de rente te hebben verlaagd. Op de financiële markten wordt voornamelijk uitgekeken naar aanwijzingen in de toelichting van preses Jerome Powell over eventuele toekomstige maatregelen. Overigens pompte de Fed dinsdag tientallen miljarden in het financiële systeem vanwege een plotselinge krapte op de geldmarkt en stijgende rentes op bepaalde leentransacties.

Oliemarkt

De olieprijzen gaven stevig terrein prijs na de forse stijging op maandag. Saudi-Arabië verklaarde dat de olieproductie eind september weer zal zijn hersteld van de droneaanvallen van afgelopen weekend, wat eerder is dan gedacht. De prijs van Amerikaanse olie daalde 6 procent tot 59,09 dollar per vat en Brentolie zakte 7 procent tot 64,13 dollar per vat.

Grote Amerikaanse olieproducenten als ExxonMobil en ConocoPhillips verloren tot 2,1 procent en dienstverleners als Halliburton, Schlumberger en Transocean leverden tot 7,5 procent aan waarde in.

Koersen

De aandelenkoers van Kraft Heinz ging ruim 4 procent omlaag op het nieuws dat zijn op één na grootste aandeelhouder, 3G Capital, meer dan 25 miljoen aandelen in de levensmiddelenproducent heeft verkocht. Klusketen Home Depot kreeg een adviesverlaging bij zakenbank Guggenheim Securities en moest 0,3 procent prijsgeven.

Op macro-economisch gebied bleek dat de industriële productie in de Verenigde Staten in augustus sterker is gestegen dan verwacht, na een lichte dip een maand eerder.

De euro noteerde 1,1072 dollar, tegen 1,1062 dollar bij het handelsslot in Europa.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links