Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Britse steun voor horeca zorgt voor laagste inflatie in jaren

Gepubliceerd op 16 september 2020 09:00 | Views: 1.253 | Onderwerpen: Groot-Britannië, inflatie

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De inflatie in het Verenigd Koninkrijk bereikte in augustus het laagste niveau sinds 2015. Onder andere een plan om de Britse horeca te helpen tijdens de coronacrisis droeg bij aan de zeer geringe stijging van het gemiddelde prijspeil.

De inflatie kwam vorige maand neer op 0,2 procent op jaarbasis. Dat is iets hoger dan economen hadden verwacht, want zij rekenden in doorsnee op 0 procent.

In augustus bood het kabinet van premier Boris Johnson tot maximaal 10 pond korting aan voor Britten die een hapje buiten de deur gingen eten. Zij moesten dan wel op maandag, dinsdag of woensdag bij deelnemende restauranthouders eten. Dit zorgde volgens het Britse nationale statistiekbureau voor de sterkste neerwaartse druk op de inflatie.

Ook btw-verlagingen zorgden voor de lagere inflatie. Daarnaast daalden ticketprijzen voor vliegreizen en stegen de prijzen voor kleding minder hard dan een jaar eerder.

Gerelateerd

Groot-Britannië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

inflatie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare