Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Wall Street positief na optreden Yellen

NEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten in New York zijn woensdag met winst gesloten. Een praatje dat Fed-voorzitter Janet Yellen hield in het Congres, bevatte weinig verrassingen en bevestigde het beeld dat de Amerikaanse economie nog altijd gestaag groeit.

De Dow-Jonesindex, met daarin de dertig belangrijkste beursfondsen op Wall Street, eindigde 0,6 procent hoger op 21.532,14 punten. De bredere S&P 500 ging 0,7 procent omhoog naar 2443,25 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 1,1 procent naar 6261,17 punten.

De Federal Reserve, de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten, zal volgens Yellen doorgaan met het beleid waarbij de rente de komende jaren geleidelijk verder wordt verhoogd. De Amerikaanse economie en arbeidsmarkt blijven zich goed ontwikkelen, bevestigde ook een rapport dat de Fed naar buiten bracht.

Olieprijzen

De olieprijzen lieten voor de tweede dag op rij herstel zien. Voor een vat Amerikaanse ruwe olie werd 45,42 dollar neergeteld, een stijging van 0,8 procent. Brentolie werd 0,4 procent duurder en bracht per vat 47,69 dollar op. De Amerikaanse olievoorraden bleken afgelopen week opnieuw te zijn geslonken.

Sterkste stijger in de Dow was chemieconcern DuPont met een winst van 2,7 procent. Softwarereus Microsoft en doe-het-zelfketen Home Depot wonnen respectievelijk 1,7 en 1,3 procent. Onder aan de Dow stond JPMorgan Chase met een verlies van 0,3 procent. De bank was de enige daler onder de hoofdfondsen.

Euro

In de Nasdaq was webwinkelreus Amazon in trek. Het bedrijf heeft met een grote kortingsactie veel nieuwe vaste klanten aan zich weten te binden, die bovendien het geld meteen flink lieten rollen. Het aandeel steeg 1,3 procent tot boven de 1000 dollar.

Elektriciteitsbedrijf NRG Energy schoot dik 29 procent omhoog. Het bedrijf kondigde aan voor 4 miljard dollar aan bezittingen in de verkoop te doen en zijn schuld flink terug te dringen. Dat gebeurde op aandringen van de activistische investeerder Elliott, die het in Nederland aan de stok heeft met AkzoNobel.

De euro was 1,1420 dollar waard, tegen 1,1410 dollar bij het scheiden van de markt op de Europese beurzen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.