Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verliezen Wall Street lopen hard op

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de sessie fors lager. Het sentiment werd mede bepaald door het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten, dat langzaam lijkt op te lopen. Verder wordt nagekauwd op de sombere vooruitzichten die de Amerikaanse koepel van centrale banken woensdag heeft geschetst voor de grootste economie van de wereld. Ook de scherpe prijsval van olie drukte de stemming.

Het verlies van de leidende Dow-Jonesindex liep tegen 19.30 uur (Nederlandse tijd) op tot 5,1 procent. Daarmee stond de graadmeter op 25.601 punten. De brede S&P 500 verloor 4,3 procent tot 3052 punten en technologiegraadmeter Nasdaq speelde 3,6 procent kwijt tot een stand van 9659 punten. De graadmeter sloot een dag eerder voor het eerst boven de 10.000 punten.

In de VS is bij meer dan 2 miljoen mensen het coronavirus vastgesteld. Het aantal nieuwe besmettingen is de afgelopen dagen weer gestegen, nadat in voorgaande weken sprake was geweest van afname. Dat zou deels komen doordat er meer wordt getest, maar ook doordat de maatregelen zijn versoepeld en mensen weer op meerdere plekken komen. De kans om het virus op te lopen, neemt daardoor toe.

Werkloosheidsuitkering

Verder bleek dat ruim 1,5 miljoen Amerikanen zich vorige week hebben gemeld voor een werkloosheidsuitkering. Vanwege de coronacrisis hebben afgelopen weken al tientallen miljoenen Amerikanen een beroep gedaan op het vangnet.

Maaltijdbestelbedrijf Grubhub won bijna 5 procent. Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, koopt zijn Amerikaanse branchegenoot voor circa 7,3 miljard dollar. Bij de deal die volledig in aandelen wordt afgehandeld, wordt Grubhub gewaardeerd op 75,15 dollar per aandeel.

Amazon

Ook Amazon (min 1,5 procent) wist de aandacht op zich gericht. De Europese Commissie zou van plan zijn formele aanklachten wegens concurrentievervalsing in te dienen tegen de webwinkelreus. Brussel is bezorgd over de manier waarop Amazon omspringt met externe verkopers die via sites van het techbedrijf hun waren verkopen. Het Amerikaanse bedrijf wordt ervan beticht data te verzamelen van die ondernemers, die vervolgens worden gebruikt om te kunnen concurreren met diezelfde verkopers.

De euro was 1,1333 dollar waard, tegen 1,1366 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 8 procent goedkoper 36,23 dollar. Brentolie kostte 7,6 procent minder op 38,57 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Pavlov44 11 juni 2020 20:19
    quote:

    Jan Kees van Buren schreef op 11 juni 2020 19:47:

    Iedereen die eerst long zat zit nu short en gaat met de lift mee naar beneden
    Alle particuliere Degiro papa's en mama's instappers zaten eerst "short" i.e. niet in de markt en zitten nu long. Straks in September tweede kamervragen over hoe het kon dat alle Nederlandse particulieren hun geld verloren zijn aan Goldman.
  2. forum rang 8 Lepre Chaun 11 juni 2020 20:30
    Overdreven koersdaling op AEX en Dow .

    Voorts blijft de Fed maandelijks voor in totaal 120 miljard dollar aan obligaties en schuldpapier (herverpakte hypotheken) opkopen. Het gaat om een bodembedrag dat, als het nodig is, verder kan oplopen.

    De Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, is zinnens om het beleid van een ultralage rente – in een vork tussen 0 en 0,25% – aan te houden tot eind 2022. Dat maakte Fed-voorzitter Jerome Powell vanavond bekend. Vo de 17 Fed-bestuurders unaniem in deze beslissing.

    Maar de Fed hoopt dat de Amerikaanse economie volgend jaar weer met 5 procent zal groeien.
  3. [verwijderd] 11 juni 2020 20:35
    het had nooit zo hard mogen stijgen, aex van 420 was beter geweest totdat er echt duidelijkheid is was de exacte schade van corona is, nu ging alles omhoog want het valt mee, maar er is nog niks bekend en aan de werkeloosheid cijfers in de states te zien moet hier het ergste nog gaan komen ben ik bang. geld printen helpt daar echt niet tegen en maakt het probleem alleen maar erger
  4. [verwijderd] 11 juni 2020 21:13
    Ik hoorde vorige week een analist aan, die aangaf dat de Dow weleens kon dalen naar 25000.
    Daarna verwacht hij op korte termijn dat de Dow weer de 27000 punten op zoekt of hoger gaat.
    Tot woensdag had ik echt niet het idee dat de Dow richting 25000 zou dalen.
    Ben benieuwd of de Dow volgende week weer oploopt tot boven de 26000.
35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links