Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Europese beurzen vinden weg omhoog

Europese beurzen vinden weg omhoog

AMSTERDAM (AFN) - De belangrijkste Europese beursgraadmeters koersten maandagmiddag duidelijk op winst. Daarmee schoven beleggers de zorgen over China, waar de beurzen opnieuw fors terrein verloren, voorlopig aan de kant. Vorige week duikelden indices wereldwijd na onder meer twee aandelencrashes in 's werelds op een na grootste economie.

De AEX-index in Amsterdam stond kort na de openingsbel op Wall Street 0,9 procent hoger op 414,63 punten. Vorige week leverde de AEX 7 procent aan waarde in. De MidKap van middelgrote fondsen steeg 0,2 procent tot 658,84 punten. De toonaangevende indices in Parijs en Frankfurt gingen 0,7 en 1 procent omhoog. In Londen bleef de winst beperkt tot 0,1 procent.

In de AEX behoorde staalconcern ArcelorMittal tot de grootste stijgers met een plus van 2 procent. Vorige week kreeg het aandeel nog harde klappen. Andere grote winnaars waren Delta Lloyd, Philips en ASML. Zij kregen er 2,7 tot 3,5 procent bij. Kunstmestfabrikant OCI was de enige verliezer met een min van 0,9 procent.

Air France-KLM

ING (plus 0,4 procent) maakte bekend de over het tweede kwartaal van 2015 gerapporteerde nettowinst met 1 miljard euro te verlagen omdat transacties rond de verzelfstandiging van verzekeringsdochter NN destijds niet op de juiste manier in de boeken werden verwerkt. De stap heeft volgens ING geen verdere gevolgen voor de winst, de kapitaalpositie en de dividendplannen van het concern.

Air France-KLM klom 1,1 procent in de MidKap. Het bedrijf meldde dat de aanslagen in Parijs, medio november, de omzet met ongeveer 70 miljoen euro hebben gedrukt. Ook kwam de luchtvaartcombinatie met vervoerscijfers over december. In die maand stapten 6,2 miljoen passagiers in, 1,1 procent minder dan een jaar eerder.

BMW

In Frankfurt zag BMW zijn beurswaarde met 1,4 procent stijgen. De Duitse automaker heeft in 2015 voor het vijfde jaar op rij een nieuw verkooprecord behaald.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,7 procent tot 32,60 dollar. Brent-olie werd 2 procent goedkoper op 32,88 dollar. De euro was 1,0875 dollar waard, tegen 1,0895 dollar bij het Europese slot vrijdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 januari 2016 17:21
    quote:

    Studentenrekening schreef op 11 januari 2016 15:58:

    Wie koopt er nu? Olie staat -2,5%... er is geen vraag, er is geen groei. binnenkort een dag met -6/-8% op de borden.
    Dat is wat ik me ook afvraag, olie -4.5% nu en de koersen blijven stijgen. Zelfs RDSA staat niet in de min??? Je vraagt je toch af soms wie er de boel zit te manipuleren.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.