Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
'Positieve ondertoon op Wall Street'

'Positieve ondertoon op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen maandag naar verwachting met zeer bescheiden winsten. Vorige week was de handel op Wall Street zeer grillig, vooral door nieuws rond de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank.

Vrijdag trokken beleggers zich op aan een beter dan verwacht banenrapport over november. De drie graadmeters kregen er elk 2,1 procent bij, waarmee de Dow-Jonesindex op 17.847,63 punten kwam, de S&P 500 opliep tot 2091,69 punten en de Nasdag steeg naar 5142,27 punten.

Afgelopen donderdag daalde de S&P 500 nog het meest in twee maanden nadat de ECB minder extra steunmaatregelen aankondigde dan verwacht. President Janet Yellen van de Federal Reserve zei op dezelfde dag dat de Amerikaanse economie bijna krachtig genoeg is om een renteverhoging aan te kunnen. Alom wordt verwacht dat die stap bij de laatste vergadering van dit jaar, op 16 en 17 december, wordt gezet.

Kou uit de lucht

,,De kou is uit de lucht. De belangrijke cijfers zijn bekendgemaakt en het rentebeleid van de Fed bevat geen verrassingen meer'', zei een handelaar in New York.

Individuele fondsen die in de belangstelling staan zijn onder meer Bluebird Bio, dat tegenvallende testresultaten van een middel tegen bloedziektes presenteerde. Het bedrijf daalde in de voorhandel 30 procent. Restaurantketen Chipotle Mexican Grill stond in de voorhandel bijna 10 procent in de min door de voortslepende crisis rond een uitbraak van e.coli.

Koffiebedrijf Keurig Green Mountain schoot 75 procent omhoog nadat JAB Holdings, het moederbedrijf van Jacobs Douwe Egberts, een bod op het bedrijf uitbracht van bijna 14 miljard dollar. De biedprijs per aandeel van 92 dollar ligt 78 procent boven de slotkoers van Keurig afgelopen vrijdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.