Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street op winst in afwachting uitslag verkiezingen

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag, de dag na de Amerikaanse presidentsverkiezingen, met winsten gesloten. De ogen van beleggers bleven gericht op de strijd om het presidentschap, waar de Democraat Joe Biden en zittend president Donald Trump nog steeds in een nek-aan-nekrace zijn verwikkeld. Daarbij is uitdager Biden steeds meer overtuigd dat hij de verkiezingen zal winnen.

De Dow-Jonesindex eindigde 1,3 procent hoger op 27.847,66 punten. De S&P 500 werd 2,2 procent hoger gezet op 3443,44 punten en techbeurs Nasdaq kreeg er 3,9 procent bij tot 11.590,78 punten.

Techbedrijven profiteerden nu de zogenaamde Blue Wave waarschijnlijk is uitgebleven. Daarbij zouden de Democraten het presidentschap, de Senaat en het Huis van Afgevaardigden in handen krijgen. De kans dat er strenge regels komen voor techbedrijven wordt nu een stuk kleiner ingeschat. Big Tech als Google-moeder Alphabet, Facebook, Amazon en Apple wonnen tot 8,3 procent.

Geen Blue Wave

Dat de 'Blue Wave' waarschijnlijk uitblijft, betekent ook dat er naar verwachting geen grote klimaathervormingen komen in de VS. De aandelen van duurzame energiebedrijven gingen daarop omlaag. First Solar, de grootste Amerikaanse fabrikant van zonnepanelen dook bijna 9 procent in de min. Energiebedrijf NextEra verloor 3,6 procent.

Ook de aandelen van Amerikaanse zorgverzekeraars en farmaceuten reageerden op het uitblijven van de 'Blue Wave'. Hierdoor komen de grootste hervormingen op het gebied van prijsstellingen van geneesmiddelen waarschijnlijk niet door de Senaat. Verzekeraar UnitedHealth won 10 procent. Farmaceuten Roche, Merck en Novartis eindigden ook in de plus.

Taxidiensten Uber en Lyft wonnen tot bijna 14 procent. Kiezers in Californië stemden voor een voorstel om een wet aan te passen die de bedrijven dwong hun bestuurders als werknemers te gaan behandelen. Door die uitslag kunnen ze vasthouden aan hun huidige praktijk waarbij de chauffeurs als onafhankelijke ondernemers worden behandeld. Dat scheelt de bedrijven veel geld.

Wapenfabrikanten

Wapenfabrikanten doken in het rood. Sturm Ruge, Smith & Wesson Brands en munitiemaker Vista Outdoor leverden tot 12 procent in. De verwachting is dat er een run op wapens kan ontstaan als Trump verliest. Biden zou namelijk de mogelijkheid om wapens te kopen, willen beperken.

De euro was 1,1718 dollar waard, tegenover 1,1711 dollar eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 3,6 procent meer op 38,99 dollar. Brentolie steeg ook 3,5 procent in prijs tot 41,10 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 november 2020 23:37
    De tech lucht wordt nog wat heter.

    Niet dat tech dan eerst ook wat onder druk komt uit vrees voor de mogelijke uitkomst geheel in het voordele .... nee, dat zat er al in anders waren die koersen natuurlijk nog veel verder gestegen.

    Werd ook tijd ook dat tech nog wat omhoog ging..

    Hoe verplaatsen we nog meer geld nog sneller naar de rijken.

    Oppompen van de grootste fondsen want amders achiet het niet op, check.

    Op belachelijk hoge niveaus deze belangen dumpen bij de klanten, (zo ver zijn we nog niet )

    Short gaan om ook weer de andere kant uit te profiteren, (nog later)
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links