Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Duidelijke plussen op Wall Street

Gepubliceerd op 3 juni 2020 15:44 | Views: 3.028

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag hoger geopend. Daarmee wordt voortgeborduurd op de winsten van een dag eerder. Beleggers op Wall Street blijven optimistisch over het economische herstel van de coronacrisis, ondanks de aanhoudende protesten in de Verenigde Staten tegen politiegeweld. Daarnaast viel het banenrapport van loonstrookverwerker ADP minder slecht uitviel dan verwacht.

De Dow-Jonesindex stond na enkele minuten handel 0,7 procent in de plus op 25.911 punten. De breed samengestelde S&P 500 werd ook 0,7 procent hoger gezet, op 3102 punten, en techbeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 9640 punten.

De protesten in de VS naar aanleiding van de dood van een zwarte man als gevolg van politiegeweld gingen afgelopen nacht weer door. Voor de achtste nacht op rij gingen duizenden betogers de straat op en meermaals negeerden ze daarbij avondklokken.

2,8 miljoen banen weg

Volgens ADP verdwenen er in mei in het Amerikaanse bedrijfsleven bijna 2,8 miljoen banen ten opzichte van een maand eerder, na de recordkrimp van bijna 20 miljoen een maand eerder. Economen hadden in doorsnee op een krimp met 9 miljoen banen gerekend.

Videovergaderbedrijf Zoom Video Communications werd 1,8 procent lager gezet. Door de coronacrisis en de plotselinge toename van thuiswerken kon het bedrijf juist veel nieuwe gebruikers verwelkomen en gingen de omzet en winst fors omhoog.

Taxibedrijf Lyft (plus 10 procent) zag in mei door versoepelingen van de lockdown het aantal ritten weer toenemen. Bioscoopketen AMC Entertainment waarschuwde juist voor grote verliezen omdat de bioscopen lang dicht moesten blijven. Het aandeel ging 5,3 procent omlaag.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 75% zegt verkopen 8 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 inbetween 3 juni 2020 16:48
    Aha, gerekend op 9 miljoen, viel weer alles mee. Als ze nu in februari hadden gezegd we rekenen op 500.000 doden in Nederland en het blijken er maar 5977 te zijn kan alles weer open, toch? Kijk wat er in India en Latijns Amerika aan de hand is. Het wordt een flinke tweedeling in de wereld en uitbesteding van werk aan goedkope landen gaat niet meer lukken. De beurzen klappen straks in elkaar.
  2. forum rang 6 Lepre Chaun 3 juni 2020 17:06
    Sensationeel ADP arbeidsmarktrapport!
    Valt het cijfer nou zo mee, of staan de analisten en economen uit het consensuspanel nou compleet in hun hemd? Wat een misser, maar een kniesoor die daar op let. Koersen reageren amper gewoon al weken op vooruit en mogen we nog meer meevallers verwachten...?

    Op naar de 30.000 , AEX630
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare