Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'TKH in moeilijke markt auto's en banden'

Gepubliceerd op 1 november 2018 09:41 | Views: 4.270 | Onderwerpen: autoindustrie

TKH 27 mrt

24,94 -1,80 (-6,73%)

AMSTERDAM (AFN) - TKH krijgt in het vierde kwartaal te maken met een moeilijke markt voor auto's en banden. Een analist van KBC Securities reageerde op derdekwartaalcijfers van het technologiebedrijf, dat onder meer bandenmachines maakt.

,,Voor het vierde kwartaal zijn we enigszins terughoudend na tegenvallende geluiden uit de auto- en bandenindustrie", zo laat de marktkenner weten. De winst over het derde kwartaal was niet helemaal in lijn met de verwachtingen. De tak Industrial Solutions deed het wel beter dan verwacht.

Een analist van ING sprak van ,,iets zwakkere resultaten dan verwacht". TKH heeft hogere kosten moeten maken voor de uitbreiding van de capaciteit. Mede daardoor lijkt de marktvorser zijn eerder afgegeven verwachting voor de brutowinst (ebita) wat aan de hoge kant. De verwachting voor de omzet was misschien juist iets te laag.

KBC heeft een buy-advies met een koersdoel van 57 euro voor TKH. ING heeft ook een koopadvies voor TKH, met een koersdoel van 68,75 euro. Het aandeel noteerde omstreeks 09.50 uur 1,5 procent lager in de MidKap op 44,00 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TKH 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

autoindustrie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

TKH Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare