Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

WSJ: grote ontslagronde bij eBay

WSJ: grote ontslagronde bij eBay
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Internetbedrijf eBay gaat ongeveer 9 procent van zijn vaste werkkrachten ontslaan, vanwege toenemende concurrentie, terwijl consumenten minder uitgeven. Dat schreef The Wall Street Journal woensdag.

De online marktplaats, gevestigd in San Jose in Californië, gaat afscheid nemen van ongeveer 1.000 voltijdmedewerkers, kondigde CEO Jamie Iannone dinsdagavond aan in een intern bericht op de website van het bedrijf. Ook het aantal contracten met ingehuurde medewerkers zal worden verkleind.

"Onze totale aantal medewerkers en kosten zijn sneller gegroeid dan ons bedrijf", stelde Iannone. "We moeten onze teams beter organiseren, zodat we flexibeler worden, vergelijkbaar werk kunnen samenvoegen, en sneller besluiten kunnen nemen."

Eind 2022 telde eBay ongeveer 11.600 medewerkers wereldwijd, waarvan 6.800 in de Verenigde Staten. Een jaar eerder waren dat er nog 10.800.  

Het bedrijf voelt steeds meer concurrentie van bedrijven als Amazon.com en Walmart, maar ook van Chinese retailers zoals Temu en Shein. Een hoge rente en hardnekkige inflatie in de VS drukken intussen op de niet-noodzakelijke uitgaven van consumenten.  

In het laatste kwartaal overtrof eBay de winstverwachtingen, maar de vooruitblik naar een zwak jaareinde stelde teleur. Het aandeel werd afgelopen twaalf maanden 13 procent minder waard.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 27 feb Ebay in trek na cijfers
  2. 26 jul Meer omzet voor eBay en zwarte cijfers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
eBay 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

eBay

52,020 26 apr
+0,680 +1,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links