Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fugro helpt bij vinden van locaties voor Deense windparken op zee

Fugro helpt bij vinden van locaties voor Deense windparken op zee
Beeld: Fugro

(ABM FN-Dow Jones) Fugro gaat tien boeien installeren om de Deense overheid te helpen bepalen wat de beste locaties zijn voor windparken op zee. Dat maakte het bedrijf maandag bekend, zonder financiële details te vermelden.

De boeien in het Kattegat, de Noordzee en de Oostzee zullen de wind, golfslag en stroming meten. Ze meten windsnelheden tot 250 meter hoogte en zeestroming tot op de bodem.

De Deense overheid heeft zich ten doel gesteld om in 2030 voor 12,9 Gigawatt aan capaciteit voor windenergie te helpen realiseren.

De boeien zullen vanaf de zomer van 2023 hun werk doen gedurende minstens een jaar. De data kunnen helpen om rendementen te berekenen, locaties te beoordelen en te bepalen welke funderingen, netwerkverbindingen en kabelcorridors een locatie vereist.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fugro 88% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links