Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

UnitedHealth verhoogt outlook

UnitedHealth verhoogt outlook
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) UnitedHealth heeft in het eerste kwartaal van 2023 een hogere winst en omzet behaald en verhoogt de outlook voor heel het boekjaar. Dit bleek vrijdagmiddag uit de resultaten van de Amerikaanse verzekeraar en gezondheidszorgmultinational.

"Onze sterke, bedrijfsbrede groei dit kwartaal is een direct resultaat van de niet-aflatende inzet van onze collega's om meer gezondheidsdiensten aan meer mensen aan te bieden en consumenten meer toegang te geven tot hoogwaardige, betaalbare zorg", zei CEO Andrew Witty in een toelichting.

De operationele winst verbeterde op kwartaalbasis van 6,9 miljard naar 8,1 miljard dollar en was ook hoger dan het resultaat van 7,0 miljard dollar een jaar geleden. De marge daalde op jaarbasis licht, van 6,3 tot 6,1 procent, maar verbeterde wel duidelijk te opzichte van de 5,8 procent in het vierde kwartaal.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 5,6 miljard dollar of 5,95 dollar per aandeel, beide hoger dan in het eerste kwartaal van 2022. De aangepaste winst per aandeel steeg in het eerste kwartaal van 5,49 naar 6,26 dollar, waar analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op 6,16 dollar.

De omzet van UnitedHealth steeg op jaarbasis met 15 procent, van 80,1 naar 91,9 miljard dollar. Hier ging de markt uit van 89,7 miljard dollar.

Outlook

UnitedHealth is positiever over de verwachte winst dit jaar en rekent nu op een aangepaste winst per aandeel van 24,50 tot 25,00 dollar. Eerder ging het bedrijf uit van 24,40 tot 24,90 dollar.

De nettowinst per aandeel werd eerder ingeschat op 23,15 tot 23,65 dollar. Nu rekent UnitedHealth op 23,25 tot 23,75 dollar.

Het aandeel noteert voorbeurs licht hoger.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 16 apr UnitedHealth handhaaft outlook ondanks cyberaanval
  2. 02 apr Media: aandelen Amerikaanse zorgverzekeraars onder druk

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Unitedhealth Group 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Unitedhealth Group

484,110 01 mei
+0,410 +0,08%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links