Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Consumentenvertrouwen VS daalt

Consumentenvertrouwen VS daalt
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in maart gedaald, overigens net als de inflatieverwachting. Dit bleek vrijdag uit definitieve cijfers van de Universiteit van Michigan.

De index voor het consumentenvertrouwen daalde van 67,0 naar 62,0. Een voorlopig cijfer toonde eerder deze maand een daling tot 63,4.

Ook over de huidige staat van de economie waren de ondervraagden negatiever. Deze deelindex daalde van 70,7 naar 66,3. De verwachtingsindex daalde van 64,7 naar 59,2. 

De inflatieverwachting voor de komende 12 maanden kwam uit op 3,6 procent, waar een voorlopig cijfer uitging van 3,8 procent. In februari stond deze inflatieverwachting op 4,1 procent.

De inflatieverwachting voor de komende 5 jaar kwam uit op 2,9 procent en blijft daarmee net in de smalle bandbreedte van 2,9 tot 3,1 procent die al langere tijd zichtbaar is.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links