Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Bank of America haalt Ahold Delhaize van kooplijst

Beursblik: Bank of America haalt Ahold Delhaize van kooplijst
Beeld: Ahold Delhaize

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America heeft vrijdag het advies voor Ahold Delhaize verlaagd van Kopen naar Neutraal en stelde ook het koersdoel neerwaarts bij van 34,00 naar 31,00 euro. Dit bleek uit een sectorrapport van de Amerikaanse bank.

Een moeilijke vergelijkingsbasis, een naar verwachting vlakke winstontwikkeling in 2023, het risico van een zwakkere dollar ten opzichte van de euro en het feit dat een beursgang van Bol.com op de middellange termijn onwaarschijnlijk is, zijn volgens de bank de redenen om het advies en koersdoel neerwaarts bij te stellen.

De fundamentals van Ahold blijven solide, "maar we denken dat de aandelenkoers hier een pas op de plaats zal maken", aldus de bank.

Bank of America denkt wel dat Ahold opnieuw een goed jaar achter de rug heeft, waarin het bedrijf erg veerkrachtig bleek in de VS, maar met meer uitdagende omstandigheden in Europa. Het langetermijnperspectief blijft voor Bank of America evenwel ongewijzigd.

"Ahold Delhaize heeft bewezen ijverig te zijn in het genereren van sterke kasstromen, dat het gedisciplineerd omgaat met de balans en dat het aandeelhouders beloont met dividenden en de inkoop van eigen aandelen", zei de bank.

En 2023 zal volgens Bank of America niet anders zijn. Maar onder meer door een consument die wat beter op zijn uitgaven gaat letten, denken de analisten dat de groei even tot stilstand komt.

Het aandeel Ahold Delhaize noteerde vrijdagmiddag fractioneel hoger op 27,37 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize 54% zegt verkopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. mr-rik 6 januari 2023 18:12
    quote:

    Johanna schreef op 6 januari 2023 17:52:

    Gewoon de prijzen in de winkels verlagen. Er is op en afschuwelijke wijze misbruik gemaakt van bedachte hogere inkoopprijzen. Gas en olie fors lager en de prijzen in de supermarkt??????
    Dat geloof ik niet. Dan zouden de winstmarges ook flink gestegen moeten zijn maar volgens mij valt dat allemaal wel mee.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ahold Delhaize Koninklijke

30,370 17:35
-0,220 -0,72%
Premium

Ahold Delhaize verrast met margeherstel in Europa

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links