Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Fugro betrokken bij Braziliaanse mijnramp'

'Fugro betrokken bij Braziliaanse mijnramp'
Beeld: Fugro

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse bodemonderzoeker Fugro was in 2019 betrokken bij een dambreuk in Brazilië, waarbij 270 mensen om het leven kwamen. Dat blijkt uit een vertrouwelijk politierapport dat in handen is van Pointer, een platform voor onderzoeksjournalistiek van KRO-NCRV op tv, radio en online.

Volgens het politierapport én een ander onafhankelijk onderzoeksrapport van het Spaanse International Centre for Numerical Methods in Engineering, zouden de werkzaamheden van Fugro de oorzaak van de doorbraak van de onstabiele dam zijn geweest. Fugro verrichtte boorwerkzaamheden in opdracht van het Braziliaanse mijnbouwbedrijf Vale.

Fugro liet in het eigen jaarrapport 2019 juist nog weten "dat onderzoeken hebben bevestigd dat de activiteiten van Fugro geen rol hebben gespeeld bij het incident". 

In een reactie op vragen van Pointer liet Fugro weten inhoudelijk nu niet te kunnen reageren. "De hele zaak wordt door Braziliaanse autoriteiten momenteel opnieuw tegen het licht gehouden. Daarbij worden alle betrokken partijen, ook Fugro, opnieuw bevraagd. Wij werken volledig mee aan die onderzoeken. In afwachting hiervan kunnen we geen verder commentaar geven", aldus de woordvoerder tegen Pointer.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fugro 71% zegt verkopen 31 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Fugro

10,750 24 mrt
-0,340 -3,07%
Premium

Zwakke vrije kasstroom Fugro verdient aandacht

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links