Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Update: verdere omzetgroei voor Randstad verwacht
Beeld: ABM Financial News

Update: verdere omzetgroei voor Randstad verwacht

(ABM FN-Dow Jones) Randstad heeft in het tweede kwartaal een hogere omzet en dito resultaat weten te realiseren. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de consensus in aanloop naar de publicatie van het kwartaalbericht op dinsdag 26 juli voorbeurs.

De omzet komt naar verwachting uit op 6.802 miljoen euro met een autonome groei per werkdag van 8,6 procent en een brutomarge van 20,5 procent. Het onderliggend operationeel resultaat (EBITA) komt volgens de analisten uit op 309 miljoen euro met een bijbehorende marge van 4,5 procent.

In het tweede kwartaal van 2021 kwam de omzet uit op 6.078 miljoen euro en de autonome groei op 38 procent op jaarbasis. In 2020 waren er nog sprake van lockdowns. De brutomarge bedroeg in het tweede kwartaal van 2021 19,5 procent, het EBITA-resultaat 250 miljoen euro en de bijhorende marge kwam uit op 4,3 procent.

ING ziet in de consensus nog wel enige ruimte voor een kleine, positieve verrassing. Volgens ING gaat de aandacht onverminderd uit naar de outlook van de uitzender uit Diemen. ING verwacht dat deze met het oog op de gunstige ontwikkelingen in de Amerikaanse arbeidsmarkt wel in orde is.

ING gaat uit van een omzet van 6.809 miljoen euro met een autonome groei per werkdag van 8,8 procent voor het tweede kwartaal, naast een EBITA van 307 miljoen euro en een marge van 4,5 procent. De brutomarge kan uitkomen op 20,5 procent.

ING hanteert een koopadvies voor het aandeel Randstad met een koersdoel van 80,00 euro.

Update: om bericht van 14 juli nogmaals te publiceren.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Omzet uitzendmarkt daalt niet meer - ABU
  2. Twijfels rond Randstad, maar we zien wel een lichtpuntje

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RANDSTAD NV kopen verkopen

75% zegt kopen

8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.