Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Barclays verhoogt koersdoel ASML

Barclays verhoogt koersdoel ASML
Beeld: ASML

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft na de kwartaalcijfers van ASML het koersdoel voor het aandeel met 50 euro verhoogd naar 950,00 euro en herhaalde het Overwogen advies. Dit bleek donderdag uit een rapport van de Britse bank.

Hoewel Barclays naar eigen zeggen al rekening hield met een opwaartse bijstelling van de outlook voor 2025 door ASML, "waren zelfs wij verrast door de omvang van die upgrade", schreven de analisten, die ASML op de favorietenlijst hebben staan.

De Veldhovense toeleverancier denkt in 2025 de EUV-capaciteit te hebben verhoogd naar 90 stuks en voor DUV naar 600. Barclays rekende eerder op respectievelijk 80 en 400.

Reden voor de bank om de omzettaxatie voor 2025 te verhogen van 33 naar 36 miljard euro. Daarmee ligt de raming van Barclays 25 procent hoger dan de analistenconsensus.

"Beren zullen wellicht de nadruk leggen op de zwakkere winstverwachting voor 2022, maar wij menen dat de tegenwind vooral tijdelijk is."

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 86% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ASML Holding

455,850 17:36
-9,350 -2,01%
Premium

ASML: recessievrees onnodig

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links