Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Berkshire Hathaway neemt belang in HP

Berkshire Hathaway neemt belang in HP
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Berkshire Hathaway van de bekende belegger Warren Buffett heeft een belang van 11,4 procent genomen in HP ter waarde van 4,2 miljard dollar. Dit bleek uit documenten die woensdagavond laat werden ingediend bij de Amerikaanse toezichthouders.

Uit de documenten blijkt dat Berkshire per 1 april circa 10 procent van HP in handen had, oftewel 109,8 miljoen aandelen. Daarna kocht Buffetts investeringsmaatschappij nog eens 11 miljoen aandelen bij, waardoor hij woensdag bijna 121 miljoen aandelen HP in bezit heeft. Die laatste 11 miljoen aandelen werden gekocht tegen een prijs tussen de 35 en 37 dollar.

Het aandeel HP sloot woensdag 3 procent lager op 34,91 dollar, maar in de elektronische handel nabeurs schoot het aandeel 10 procent omhoog tot circa 38 dollar.

Berkshire is in de afgelopen tijd flink aan het kopen geslagen. Zo kocht het recent een belang van krap 15 procent in Occidental Petroleum ter waarde van 7,6 miljard dollar en wil het verzekeraar Alleghany kopen voor 11,6 miljard dollar.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Berkshire Hathaway 57% zegt kopen 7 stemmen
HP 60% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links