Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Berenberg verlaagt koersdoelen JDE Peet's en Unilever

Berenberg verlaagt koersdoelen JDE Peet's en Unilever
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft de koersdoelen voor koffiehandelaar JDE Peet's en levensmiddelenreus Unilever verlaagd, met behoud van het Houden advies voor beide aandelen, kijkend naar de impact van de hogere inflatie op deze sector van voedingsproducenten.

JDE Peet's voelt de inflatiedruk, nadat de koffieprijs eind vorig jaar zo'n 80 procent hoger uitkwam dan het niveau van 2020. Die impact zal het bedrijf vooral dit jaar voelen, verwachten de analisten, die rekenen op een prijsverhoging met 7 procent.

Als mensen hierdoor voor goedkopere merken kiezen, dan is JDE Peet's daar goed tegen beschermd, omdat het bedrijf in alle prijsklassen koffie verkoopt.

Het risico dat Mondelez nog een grote pluk aandelen JDE Peet's verkoopt is op korte termijn beperkt, omdat na de overname van Chipita een convertibele obligatie is uitgegeven die pas in september 2023 kan worden ingewisseld voor aandelen JDE Peet's.

Berenberg verlaagde ook het koersdoel van Unilever van 51,00 naar 49,50 euro, met behoud van het Houden-advies. Ook voor Unilever is er inflatiedruk door de blootstelling aan verpakking en olie, en door de lage marges. Volgens de analisten is dit al goeddeels in de koers ingeprijsd.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JDE PEET'S 82% zegt kopen 11 stemmen
UNILEVER PLC 73% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links