Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Berenberg verhoogt koersdoel OCI

Berenberg verhoogt koersdoel OCI
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor OCI verhoogd van 31,00 naar 33,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit maakte de zakenbank donderdag in een sectorrapport bekend.

In 2021 steeg het aandeel OCI meer dan 45 procent, maar volgens de analisten in dit geen reden om afscheid te nemen van het aandeel. Sterker nog, dit jaar zullen aandeelhouders profiteren van een hoge beloning, denkt de bank. Zij voorzien een dividend van 3,79 euro per aandeel.

Daarnaast wijst Berenberg erop dat OCI deeluitmaakt van een aantal interessante groeiprojecten die het duurzaamheidsprofiel van het bedrijf versterken.

In de Verenigde Staten is de gang van zaken nog niet optimaal, maar Berenberg verwacht dat als recente aanpassing bij Iowa Fertilizer Company en Natgasoline achter de rug zijn, de volumes daar dit jaar zullen aantrekken. Dat zou dan 300 miljoen dollar aan de EBITDA moeten kunnen bijdragen, aldus de bank.

Qua kasstroom zit er voor 440 miljoen dollar aan dividend in de joint venture Fertiglobe dat een beursgang in het vizier heeft, waarvan de helft richting de de aandeelhouder van OCI stroomt. 

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
OCI 79% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

OCI

36,220 11:56
-0,280 -0,77%
Premium

Markt tot zeker 2024 positief voor OCI

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links