Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wolters Kluwer verhoogt winstverwachting

Wolters Kluwer verhoogt winstverwachting
Beeld: Wolters Kluwer

(ABM FN-Dow Jones) Wolters Kluwer heeft de winstoutlook voor 2021 verhoogd en over de eerste negen maanden van dit jaar de omzet en het belangrijkste resultaat zien oplopen. Dit maakte het databedrijf woensdag voorbeurs bekend in een tussentijds handelsbericht.

Outlook

Wolters Kluwer mikt voor dit jaar nu op een vrije kasstroom van circa 975 miljoen euro tegen eerder op een bandbreedte van 925 tot 975 miljoen euro. In 2020 was dit 907 miljoen euro.

De aangepaste winst per aandeel zal ten opzichte van de 3,13 euro in 2020, dit jaar met een laag dubbelcijferig percentage stijgen tegen een eerder verwacht hoog enkelvoudig percentage.

Voor heel 2021 rekent Wolters Kluwer wel nog altijd op een operationele winstmarge van ongeveer 25,0 procent en op een rendement op het geïnvesteerde kapitaal van rond de 12,5 procent. In 2020 was dit 12,3 procent.

Resultaten

De omzet steeg in de afgelopen negen maanden op jaarbasis autonoom met 6 procent en tegen constante wisselkoersen met 7 procent.

De zogeheten recurrente omzet, die 81 procent van de totale omzet uitmaakt, liep autonoom met 5 procent op in de eerste negen maanden van dit jaar.

De autonome omzetgroei bij divisie Legal & Regulatory kwam over de eerste negen maanden van dit jaar 4 procent hoger uit. Bij Tax & Accounting was sprake van een groei van 6 procent, bij Health van 9 procent en bij Governance, Risk & Compliance van 5 procent.

Het aangepaste operationeel resultaat van Wolters Kluwer steeg in de eerste drie kwartalen van 2021 met 14 procent tegen constante wisselkoersen en de vrije kasstroom met 30 procent.

Schuldpositie

De verhouding tussen nettoschuld en de EBITDA lag op 1,5 aan het eind van september.

Aandeleninkoop

Tot en met 1 november kocht Wolters Kluwer van het lopende inkoopprogramma van 350 miljoen euro voor 299 miljoen euro in. Ondertussen heeft het bedrijf toestemming gekregen om in januari en februari een extra 50 miljoen aan eigen aandelen in te kopen.

Het aandeel Wolters Kluwer sloot dinsdag 2,0 procent hoger op 93,44 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Wolters Kluwer 80% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Wolters Kluwer

92,680 17:35
-0,840 -0,90%
Premium

IJzersterke balans Wolters Kluwer biedt kansen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links