Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Verdere daling nieuwe steunaanvragen VS

Verdere daling nieuwe steunaanvragen VS
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 9 oktober verder gedaald. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering nam met 36.000 af tot 293.000, het laagste punt sinds 14 maart 2020, toen er sprake was van 256.000 aanvragen. 

Economen hadden vooraf gerekend op een daling tot 318.000 nieuwe aanvragen. Het cijfer van een week eerder werd met 3.000 opwaarts bijgesteld naar 329.000.

Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde, dat doorgaans minder volatiel is, bedroeg 334.250 aanvragen. Dat is 10.500 meer dan een week eerder. 

Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 2 oktober kwam uit op 2,593 miljoen aanvragen, een afname met 134.000 aanvragen.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links