Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Stabiele omzet voor JPMorgan

Stabiele omzet voor JPMorgan
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) JP Morgan heeft in het derde kwartaal nauwelijks meer inkomsten geboekt, maar zag de winst stijgen dankzij een vrijval van voorzieningen die werden genomen vanwege de coronacrisis. Dit bleek woensdag uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse bank.

De nettowinst steeg van 9,4 miljard naar 11,7 miljard dollar, of van 2,92 naar 3,74 dollar per aandeel. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op een kleinere stijging tot 3,00 dollar winst per aandeel.

Exclusief de vrijval van de voorzieningen voor oninbare leningen van een jaar eerder en een belastingmeevaller bedroeg de winst 9,6 miljard dollar, dus nauwelijks hoger dan de nettowinst van een jaar eerder.

De inkomsten stegen met 1 procent tot 29,6 miljard dollar. Dat was iets lager dan de 29,8 miljard dollar die analisten hadden voorzien.

JPMorgan ging het kwartaal met optimisme in. In juli sprak de bank de verwachting uit dat mensen in de zomermaanden meer zouden uitgeven, omdat de coronapandemie op zijn retour was.

Sterk stijgende olieprijzen en verstoringen van de wereldwijde aanvoerketen hebben de markten de afgelopen tijd laten schommelen, terwijl de zeer besmettelijke deltavariant van het coronavirus de heropening van kantoren heeft uitgesteld.

De omzet bij de consumentenbank daalde 3 procent, terwijl bij de zakenbank de inkomsten met 7 procent stegen.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JPMorgan Chase & Co 50% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

JPMorgan Chase & Co

160,710 08 dec
+160,710 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links