Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Chinese centrale bank blijft geld pompen in financiele systeem'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
 1. mok 27 september 2021 08:18
  Naast de podcast hier, staat een interessant stukje op andere (nieuws)site, waarvan ik de naam niet mag noemen, over het probleem evergrande en de achtergronden. Evergrande wordt door China als voorbeeld gesteld hoe het niet moet en gaat onherroepelijk failliet. Vandaar dat partijen rondom deze onderneming gesteund worden.
 2. Cauberg 27 september 2021 08:45
  quote:

  mok schreef op 27 september 2021 08:18:

  Naast de podcast hier, staat een interessant stukje op andere (nieuws)site, waarvan ik de naam niet mag noemen, over het probleem evergrande en de achtergronden. Evergrande wordt door China als voorbeeld gesteld hoe het niet moet en gaat onherroepelijk failliet. Vandaar dat partijen rondom deze onderneming gesteund worden.
  Dat Evergrande failliet gaat heb ik ook elders gelezen en gehoord. Welke partijen bedoel je met gesteund worden?
 3. forum rang 8 beleggertje2020 27 september 2021 11:04
  Denk dat chinese partijen alleen maar ondersteund worden zodat die veel minder last hebben van een faillisement van Evergrande . De problemen komen grotendeels bij buitenlandse partijen te liggen, die hebben het nakijken. Denk daarom dat het op de westerse beurzen nog een flinke impact gaat krijgen
 4. Loek S. 27 september 2021 11:09
  Evergrande is een uitwas van de vastgoed sector in China. Heel veel Chinese beleggen in leeg vastgoed. Dit is een enorme zeepbel. De Chinese centrale bank is momenteel brandjes aan het blussen door de geldmarkt te verruimen. De financiele stabiliteit is in gevaar van China . Dus opgepast met Chinese beleggingen!
 5. mok 27 september 2021 13:32
  quote:

  Vanoranje schreef op 27 september 2021 08:45:

  [...] Dat Evergrande failliet gaat heb ik ook elders gelezen en gehoord. Welke partijen bedoel je met gesteund worden?
  Die nu ook al gesteund worden. Particulieren en buitenlandse partijen mogen bloeden, maar financiële systeem mag niet klappen. Maar of dat op lange termijn houdbaar is, is de grote vraag. Evergrande is een uitwas, zoals bij andere reacties ook staat, maar gehele vastgoedsector is een zeepbel in China. Veel particulieren hebben een tweede of derde woning die leeg staat.
 6. AEX900 27 september 2021 16:05
  Dat de regering een voorbeeld wil stellen is duidelijk. EverGrande gaat gewoon in rook op. Wie volgt? Evergrande was Nr2; wie is Nr1? Steden en provincies leggen nu beslag op de verkoopopbrengsten van panden tbv de kleine man zijn betaald termijnen en de leveranciers. Dus voor betaling van rente blijft er niet veel over, laat staan aflossen van de leningen. Ben benieuwd hoe dit verder gaat. Het is volkomen onduidelijk hoeveel westerse geldschieters er in zitten. Maar Xi, eerlijk is eerlijk, had gewaarschuwd, "woningen zijn er om in te wonen en niet om mee te speculeren".
 7. forum rang 9 objectief 27 september 2021 16:12
  quote:

  AEX900 schreef op 27 september 2021 16:05:

  Dat de regering een voorbeeld wil stellen is duidelijk. EverGrande gaat gewoon in rook op.
  De regering in China doet er alles aan om Evergrande NIET in rook op te laten gaan, maar er zijn ook nog honderden andere bedrijven in de vastgoedsector. Door goedkoop geld kunnen de banken deze bedrijven en evt. incl. Evergrande overeind houden.
  Wat is het probleem: teveel woningen, waar geen huurders/kopers voor zijn. Diverse woontorens zijn al opgeblazen.
 8. AEX900 27 september 2021 16:22
  Objectief: Kan me uitstekend in de opstelling van Partij en Xi vinden. Het is mateloos uit de klauw gelopen.
  Er moet iets gedaan worden alleen hoe. Dit komt wel op een zeer ongelegen moment.
  De opstelling is niet veel anders als in de lange geschiedenis van China. Hou de bevolking tevreden, anders verliest de "keizer" zijn ondersteuning van de "hemel" en is zijn plaats vacant. Tang, Song, Ming lees het er maar op na.
 9. [verwijderd] 27 september 2021 16:29
  www.news.com.au/finance/markets/world...

  2x per dag google ik "evergrande news", de major websites staan hier met doorlinks/nieuws items van een paar uur geleden.
  Zet translate aan en lees dus het laatste nieuws

  oa NU.nl, het FD en de DFT kijken hier ook en maken daar een artikeltje van op de eigen website, feitelijk oud nieuws dus!

  Voorsorteren op de te water lating begrijp ik uit de laatste berichten.
 10. [verwijderd] 28 september 2021 06:50
  Zojuist een rondje "evergrande news" gemaakt, voor mij niets meer dan amusement, interesse en totale verbazing.

  De filmpjes van de gigantische woontoren complexen waar de (af)bouw gestopt is, megalomaan, bijna onaards aandoend.
  Het grootste voetbalstadion dat uiterlijk oogt als een lotusbloem, ook hier is de (af)bouw gestopt, het $1,5 miljard project staat ter discussie.

  "verkoop dan wat tafelzilver"? helemaal niets! zelfs de luxe kantoortorens van het bedrijf in HongKong kunnen niet verpatst worden, zit er een onzichtbare ban op de instelling?

  Het bedrijf zal stoppen in de huidige hoedanigheid, daar is geen discussie over, de "gewone" Chinees, de appartement koper(in Chinese steden bestaan geen huizen zoals wij die hier kennen) moet gered worden.

  De aandeelhouders, financiers, gelinkte banken, obligatiehouders kunnen gewoon risicoloos bloeden, dat is echt het probleem niet, maar wat komt hier allemaal na!
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links