Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Deutsche Telekom verkoopt T-Mobile Nederland

Deutsche Telekom verkoopt T-Mobile Nederland
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Telekom en Tele2 hebben T-Mobile Nederland verkocht voor een bedrag van 5,1 miljard euro aan een consortium van Apax en Warburg Pincus. Dit maakten de partijen dinsdagochtend bekend.

In mei van dit jaar liet Deutsche Telekom al weten de strategische opties rond T-Mobile Nederland te bekijken. Dit leidt nu tot de verkoop van het Nederlandse telecombedrijf aan het consortium. Al eerder werden er Nederlandse zendmasten verkocht voor een bedrag van 0,7 miljard euro.

Private equity-partijen Apax en Warburg Pincus zullen T-Mobile Nederland ondersteunen bij de volgende groeifase, aldus Deutsche Telekom. Zij investeerden al eerder in onder meer Orange in Zwitserland, Ziggo en Wind Telecom.

De transactie moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders. 

De deal brengt circa 3,8 miljard euro aan contanten in het laatje voor Deutsche Telecom. Een kwart van de totale opbrengsten gaat naar Tele2 en de afbetaling van schulden. Dat is inclusief een terugbetaling aan Deutsche Telekom voor leningen die zijn verstrekt aan T-Mobile Nederland.

T-Mobile Nederland is goed voor een jaaromzet van 2 miljard euro en een een aangepaste EBITDA na leases van 582 miljoen euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Deutsche Telekom 100% zegt kopen 1 stemmen
TELE2 AB A SK -,625 57% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 7 september 2021 07:44
  Na gisteren dit ook nog, KPN wordt volledig weggedrukt op de eigen thuismarkt, sterker nog! het is hun enige markt.

  Alles en iedereen weet dat KPN nooit verkocht zal worden, op dit gegeven worden nu strategien en plannetjes losgelaten, ze gaan het semi-staatsbedrijf gewoon lokaal uitroken.

  Een nieuwe prijsoorlog is aanstaande, voor 3 knaken korting stapt de Ollander gewoon ijskoud over, laten we daar niet moeilijk over doen.

  De overnamesom van bovenstaande transactie is best wel fors, ik schat in dat de KPN koers niet veel meer zal zakken.
 2. MorcaH 7 september 2021 07:55
  Dus geen Reliance. Dit is goed voor de aandeelhouders van Deutsche Telekom. De nadelen voor KPN zie ik niet zo. Op dit moment is T-Mobile Nederland ook al een concurrent. Alleen wanneer er een prijzenoorlog komt is het nadelig. Ik zie (nog) geen reden waarom de nieuwe eigenaren druk willen zetten op de prijs (en dus de marges).
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links