Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: Boskalis overtreft verwachtingen

Beursblik: Boskalis overtreft verwachtingen
Beeld: Boskalis

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft in de eerste helft van dit jaar de verwachtingen overtroffen. Dit stelde analist Luuk van Beek van Degroof Petercam dinsdag.

De beter dan voorziene resultaten vielen vooral toe te schrijven aan eenmalige posten bij Towage & Salvage. Desondanks merkte Van Beek ook een negatieve impact op van hoge onderhoudskosten in Dredging in aanloop naar een drukke periode voor Boskalis.

De outlook en uitgesproken verwachtingen geven volgens de analist aan dat de goede prestaties zullen aanhoudend. "De solide orderboek biedt ruimte om selectiever te worden in de tenders voor nieuwe projecten, hetgeen de prijskracht goed zal doen", aldus Van Beek. De pijplijn blijft volgens hem veelbelovend voor de komende jaren.

Van Beek verwacht de ramingen voor 2021 te moeten verhogen, zodat deze in lijn komen met de outlook van Boskalis. Ook wordt de analist iets positiever over 2022.

Degroof Petercam handhaafde het Houden advies op Boskalis met een koersdoel van 30,00 euro. Het aandeel koerste dinsdagochtend 4,8 procent hoger op 28,58 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boskalis 75% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Boskalis Westminster Koninklijke

25,740 15:17
-0,060 -0,23%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links