Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Omzetgroei Fastned levert nog geen winst op

Omzetgroei Fastned levert nog geen winst op
Beeld: Fastned

(ABM FN-Dow Jones) Fastned heeft in de eerste helft van dit jaar flink meer omzet gerealiseerd, maar dit voorkwam niet dat er nog altijd verlies werd geleden. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van de oplaadspecialist.

De omzet steeg op jaarbasis met 63 procent naar 4,4 miljoen euro. Dat is wel 0,2 miljoen euro minder dan waarop ING vooraf mikte.

De coronarestricties, waardoor reizen wordt bemoeilijkt, speelden Fastned nog altijd parten.

Wel merkte Fastned op dat de groei in het tweede kwartaal zelfs 141 procent op jaarbasis was.

De operationele EBITDA steeg met 129 procent in de eerste helft van 2021. 

Het onderliggende nettoresultaat was 7,7 miljoen euro negatief. Dat was iets beter dan het verlies van 7,8 miljoen euro waarop ING had gerekend.

Eind juli stond Fastned's aantal verworven locaties op 310. Dat is een stijging van 23 locaties ten opzichte van eind 2020. Afgelopen halfjaar opende Fastned 12 nieuwe stations. Daarmee kwam het totaal eind juni uit op 143.

Fastned verhoogde de doelstelling voor de bouw van stations in 2021 van ruim 40 naar ruim 45, wat inhoudt dat het netwerk eind december op meer dan 175 stations uitkomt.

Fastned bereidt zich momenteel voor op de bouw van haar eerste Franse snelwegstations in de tweede helft van 2021, waarmee een zesde land aan haar netwerk wordt toegevoegd.

CCO Niels Korthals Altes, tevens verantwoordelijk voor de funding van Fastned, zal rond het einde van dit jaar de onderneming verlaten.

Update: om meer informatie toe te voegen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
FASTNED 67% zegt verkopen 21 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. Melick 10 augustus 2021 08:41
  quote:

  BeursVis schreef op 10 augustus 2021 08:34:


  Wat is dit ook een enorm kut bedrijf, het is wachten tot het failliet is of dat het allemaal een grote oplichtingspraktijk blijkt te zijn.


  Jij snapt het niet, Het is niet wachte op het moment dat het failliet is, maar dat het overgenomen wordt door een grote energie maatschappij. De hardware heeft gewoon veel waarde.
 2. forum rang 5 MOEdig Voorwaarts 10 augustus 2021 08:48
  Ongelofelijk dat zo'n mooi bedrijf met zulke fraaie cijfers (€4 mln zwaar verlieslatende omzet is niet niks!) nog geen €1 miljard waard is op de beurs!

  Ik hoorde Jacob Schoenmaker op RTL Z ook al heel enthousiast vertellen over de gigantische omzetstijging en de dikke EBITDA-marge.

  Jammer dat ik een value-belegger ben, anders was ik zeker "all-in" gegaan ;)
 3. Birdy 10 augustus 2021 10:02
  ALS (met hoofdletters!) Fastned er nog iets van wil maken, dan is het advies dat over de landsgrenzen te zoeken.

  Alles ten zuiden van Nederland is nog steeds een laadstation-oase. Er rijden daar overigens ook geen E-cars, omdat geen overheid zo vrijgevig is met belastinggeld naar de toch al beter bedeelden als de onze. (lees: alle early adopters (CEO's etc), die met heel veel subsidiegeld allemaal een Tesla reden, terwijl Jan met de pet elk dubbeltje op zij moet leggen voor een tweedehands (vervuilende) vierwieler) .

  Toch zullen ook de zuidelijke landen mee moeten in deze verandering, daar hoef je alleen maar de voorpagina's van alle kranten van vandaag voor te lezen.

  Maar toch, geld investeren in Fastned? Mij niet gezien.
 4. BeursVis 10 augustus 2021 10:04
  quote:

  Melick schreef op 10 augustus 2021 08:41:


  [...]

  Jij snapt het niet, Het is niet wachte op het moment dat het failliet is, maar dat het overgenomen wordt door een grote energie maatschappij. De hardware heeft gewoon veel waarde.


  Niemand neemt een bedrijf een bedrijf over wat er zo slecht voor staat. Misschien als de koers op €5 staat maar eerder niet.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

FASTNED

53,200 14:49
+0,600 +1,14%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links