Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Siemens Healthineers verhoogt outlook opnieuw

Siemens Healthineers verhoogt outlook opnieuw
Beeld: Siemens Healthineers

(ABM FN-Dow Jones) Siemens Healthineers heeft vrijdag de outlook voor dit jaar opnieuw verhoogd. Dit bleek uit de cijfers over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar van het dochterbedrijf van Siemens, met een zelfstandige beursnotering.

"Op basis van de algehele uitstekende ontwikkelingen in de afgelopen negen maanden, verhogen we opnieuw de vooruitzichten voor het boekjaar 2021", zei CEO Bernd Montag vrijdag.

De Duitse concurrent van het Nederlandse healthtechbedrijf Philips rekende bij de laatste kwartaalrapportage voor dit jaar nog op een vergelijkbare omzetgroei van 14 tot 17 procent, terwijl nu een bandbreedte van 17 tot 19 procent werd afgegeven. Het was alweer de derde positieve winstwaarschuwing dit jaar van de Duitse onderneming. In eerste instantie rekende het concern op een groei van slechts 5 tot 8 procent. 

De aangepaste winst per aandeel Siemens Healthineers ligt naar verwachting dit jaar op 1,95 tot 2,05 euro, in plaats van 1,90 tot 2,05 euro.

In het afgelopen kwartaal boekte Siemens Healthineers een vergelijkbare omzetgroei van maar liefst 38,9 procent. Een jaar geleden werd het bedrijf nog vol geraakt door de impact van de coronacrisis. 

De divisie Diagnostics rapporteerde een ruimschootse verdubbeling van de omzet, dankzij de coronatesten die het bedrijf levert. 

De aangepaste EBIT-marge bedroeg 18,8 procent. Dit leverde op jaarbasis een verdubbeling van de aangepaste winst op van 945 miljoen euro.

De vrije kasstroom verdubbelde zelfs ruimschoots naar 852 miljoen euro. 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SIEMENS HEALTH.AG NA O.N. 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SIEMENS HEALTHINEERS AG

59,700 26 okt
+0,060 +0,10%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links