Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IBM overtreft verwachtingen

IBM overtreft verwachtingen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) IBM heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de verwachtingen overtroffen, dankzij sterke prestaties uit software en diensten. Dit bleek maandagavond uit cijfers van de Amerikaanse computerreus. 

In het afgelopen kwartaal boekte IBM een omzet van 18,8 miljard dollar, hetgeen een stijging markeerde van 3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Bovendien lag de omzet circa 450 miljoen dollar boven de verwachtingen van analisten. Aangepast voor desinvesteringen en wisselkoersen, was er sprake van een vlakke omzet. 

De winst bedroeg 2,33 dollar per aandeel, vier cent boven de consensus en 7 procent meer dan een jaar eerder. Verder trok de bijbehorende brutomarge met 0,3 procentpunt aan tot 49,3 procent.
Volgens de boekhoudkundige GAAP-standaard bedroeg de winst per aandeel 1,47 dollar. 

De omzet uit de cloud en cognitieve software bedroeg 6,1 miljard dollar, een stijging van 6,1 procent of 2,5 procent tegen contante wisselkoersen. Analisten mikten hier op 5,9 miljard dollar. 

De omzet uit de Global Business Services-divisie steeg met 11,6 procent, of 7,3 procent tegen constante wisselkoersen, tot 4,3 miljard dollar. De omzet uit Global Technology Services steeg fractioneel tot 6,3 miljard dollar. Tegen constante wisselkoerseffecten daalde de omzet juist met 4,1 procent. De totale cloudomzet trok met 13 procent aan tot 7 miljard dollar, of met 9 procent wanneer rekening wordt gehouden met wisselkoersen. 

Outlook

IBM hield vast aan de outlook voor dit jaar en mikt daarmee onverminderd op een aangepaste vrije kasstroom van 11 tot 12 miljard dollar, exclusief 3 miljard gerelateerd aan het verlagen van de kosten en de geplande desinvestering van de Kyndryl-divisie. 

In de reguliere handel sloot het aandeel IBM maandag 0,7 procent lager, maar in de elektronische handel nabeurs won het aandeel 3,5 procent. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
International Business Machine

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

International Business Machines Corp

141,740 15:59
+0,160 +0,11%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links