Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel HAL

Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel HAL
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft woensdag het koersdoel voor HAL verhoogd van 129,00 naar 146,00 euro, maar herhaalde het Reduceren advies.

Analist Joren Van Aken wees erop dat EssilorLuxottica toch 28,42 euro per aandeel GrandVision zal betalen. In de markt werd rekening gehouden met nieuwe onderhandelingen die zouden resulteren in een lagere overnameprijs. De uitkomst van een arbitragezaak bood Essilor een "sterke onderhandelingspositie", aldus Van Aken.

Dat Essilor na een proces van twee jaar de overname nu toch doorzet, is volgens de analist goed nieuws voor zowel HAL als GrandVision.

Het herinvesteren van de verkoopopbrengsten brengt volgens Van Aken de nodige risico's met zich mee. Reden voor hem om een korting van 25 procent te hanteren. De markt schat dit risico, kijkend naar de koers, veel lager in, benadrukte Degroof.

De kans dat HAL Coolblue in de komende 12 maanden naar de beurs brengt, schat de analist op 80 procent. Hij houdt daarbij rekening met een waardering van 5 miljard euro. De markt lijkt deze beursgang al volledig in te prijzen, merkte Degroof op.

Van Aken was verrast dat HAL een meerderheidsbelang in Pro Gamers nam. De analist dacht dat HAL meer zou kijken naar nieuwe investeringen in de maritieme sector, wat zou hebben geresulteerd in een cyclische portefeuille met weinig diversificatie. "Kortom, de stap [met Pro Gamers] is een investering in de goede richting", vindt hij.

Het aandeel HAL steeg woensdag 5,4 procent naar 149,60 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust 91% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 Branco P 30 juni 2021 10:58
  Het herinvesteren van de verkoopopbrengsten brengt volgens Van Aken de nodige risico's met zich mee. Reden voor hem om een korting van 25 procent te hanteren.

  Ja, zo lust ik er ook nog wel een paar. Je zou ook een bonus van 25% kunnen hanteren omdat HAL steeds succesvol nieuwe investeringen weet te doen.
 2. forum rang 9 objectief 30 juni 2021 11:21
  quote:

  RenBol schreef op 30 juni 2021 11:08:


  Geen kundig advies. 180 euro is reëel. Weinig bedrijven die zo solide zijn en een uitstekende gevoelige neus hebben om pareltjes van bedrijven te kopen en zo weer winst te genereren. Het gaat zelden mis bij HAL omdat ze altijd een lange termijn visie hebben.


  Tussen 2016 en 2020 is er anders veel mis gegaan; de koers daalde en daalde. Het geheugen van beleggers is meestal heel kort.
 3. ZJZDOBIZS 30 juni 2021 12:32
  quote:

  objectief schreef op 30 juni 2021 11:21:


  [...]

  Tussen 2016 en 2020 is er anders veel mis gegaan; de koers daalde en daalde. Het geheugen van beleggers is meestal heel kort.


  Ja dat was HAL zijn schuld dat de koers van HAL met een premie van 15% stond tov de nav waar normaliter gemiddeld genomen de koers tussen nav en 5% korting staat.

  Dan gaat de koers ook wel weer een meer dalen terug naar nav dat doet de koers altijd, onder nav en weer terug naar nav en weer er onder en dan soms er boven en weer terug maar gemiddeld meestal er net onder.

  De koers daalde mooi terug richting nav van een overshoot in de koers en niet iets door HAL.

  Dat iemand begint over een herinvesteringsrisico bij HAL is echt belachelijk gezien hun trackrecord.

  Ze geven net een miljard uit en die overname vind dezelfde persoon juist wel mooi.

  Ach gewoon heel simpel de nieuwe nav uitrekenen met alle koersen en GV op pakweg 28.25, heb je het netto bedrag.

  Plak daar de IPO van Coolblue nog bij en gebruik dan 4.5 miljard ipv de 5 van de analist en voeg de overwaarde tov boekwaarde toe aan de nav en gebruik dan 5% korting op het geheel dan zit je safe.

  Dat is het safe koersdoel zijnde 167 euro met 5% korting en ipo CB niet te hoog ingeschat, genoteerde boek tegen de koers en niet genoteerde + cash tegen de laatst bekend gemaalte waarde en alles natuurlijk gecorrigeerd voor het laatste dividend deel in cash en de toename van het aantal uitstaande aandelen.

  Zonder IPO CB heb je het al over een NAV van 153 dus tegen de huidige koers heb je een gratis call op de koers in het geval dat de CB IPO er voor zorgt dat de 250mio in het nietgenoteerde boek zijnde de boekwaarde van CB in de boeken van HAL wordt omgezet naar pakweg 2.25 miljard genoteerd.
  2 miljard meer / x aandelen is de extra nav door die IPO.

  Zeker in deze over het geheel genomen overgewaardeerde markt zijn dit de aandelen die ik wel graag in porto heb.

  En voor mensen die niet tegen dit saaie degelijke reneldement kunnen wat vooral bestaat uit niks doen en wachten en HAL al het werk laten doen die doen maar wat anders maar dit soort analisten onzin staat haaks op wat HAL juist al decennia goed doet.

4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

HAL Trust

150,000 28 sep
-0,800 -0,53%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links