Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Brussel kijkt kritisch naar gratis brokers - media
Beeld: ABM Financial News

Brussel kijkt kritisch naar gratis brokers - media

(ABM FN-Dow Jones) Brokers die gratis handelen aanbieden kunnen rekenen op verscherpt toezicht in Europa. Dit schreef persbureau Bloomberg donderdag na het inzien van een brief van eurocommissaris Mairead McGuinness. 

Het bedrijfsmodel van dergelijke gratis brokers zou volgens McGuinness wel eens in strijd kunnen zijn met de Europese regels.

Als er geen of slechts heel lage transactiekosten worden gerekend, dan moet het geld elders verdiend worden, en dat zou kunnen door de handelsstroom te delen met market makers, en dat kan in strijd zijn met de regels dat brokers in het beste belang van hun klanten moeten opereren.

"We zullen een oordeel vormen of de huidige regels voldoende zijn", citeerde Bloomberg McGuinness, die commissaris is voor financiële dienstverlening.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Da Freeze 21 mei 2021 12:26
    quote:

    Eric519 schreef op 20 mei 2021 17:19:

    Ach flauwekul . Denk dat de huidige regels wel OK zijn ! Ze kunnen gewoon niet velen dat Market-makers nu juist veel geld kunnen verdienen , na wat magerdere jaren ! Jaloezie ????
    Nee, ze willen bekijken of jij als consument wel eerlijk kan handelen met "gratis" brokers. Als jij in de veronderstelling bent dat je gratis handelt, terwijl de broker jouw een hogere koers laat betalen dan er werkelijk is, dan is dat oneerlijke handel. En dat moet jij als consument weten, zodat jij een weloverwogen beslissing kan nemen of je deze broker wilt gebruiken. Wat mij betreft terecht dat Brussel dit wil onderzoeken.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.