Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KBC in gesprek met Bank of Ireland

KBC in gesprek met Bank of Ireland
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN) KBC wil zich uit de Ierse bankmarkt trekken en heeft daarvoor een princiepsovereenkomst gesloten met Bank of Ireland. Dit kondigde de bank vrijdagochtend aan zonder financiële details te vermelden. 

De partijen zullen nu een “route verkennen” die mogelijk kan leiden tot een transactie waarbij Bank of Ireland zich ertoe verbindt om vrijwel alle performing kredieten en passiva van KBC Bank Ireland over te nemen.
 
De transactie is volgens KBC nog afhankelijk van het boekenonderzoek, verdere onderhandelingen en overeenstemming over definitieve voorwaarden en bindende documentatie, alsmede het verkrijgen van alle gebruikelijke interne en externe goedkeuringen.

De resterende Ierse portefeuille van KBC Bank Ireland met non-performing hypothecaire leningen zal mogelijk op termijn ook gedesinvesteerd worden. 

De uitvoering van deze twee transacties kan uiteindelijk resulteren in de terugtrekking van KBC Groep uit de Ierse markt. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links