Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Google volgt voorbeeld Apple en verlaagt commissie ontwikkelaars

MOUNTAIN VIEW (ANP/BLOOMBERG) - Google gaat het percentage dat het ontwikkelaars rekent over de verkoop van apps in de Google Play Store halveren. Per 1 juli betalen de bedrijven elk jaar een vergoeding van 15 procent over de eerste miljoen dollar aan inkomsten. Voor elke dollar daarboven blijft de zoekgigant 30 procent commissie rekenen.

Volgens Google wordt daarmee voor 99 procent van de ontwikkelaars het percentage commissie dat ze moeten betalen gehalveerd. Apple nam eerder al een soortgelijke beslissing. Het enige verschil is dat de maker van de iPhone het lagere percentage alleen rekent voor bedrijven met een omzet tot een miljoen dollar.

Over het percentage dat Apple en Google rekenen op verkopen in hun appwinkels is veel te doen. Ontwikkelaar Epic Games stapte naar de rechter omdat de spelletjesmaker vindt dat Apple en Google een illegaal monopolie beheren en zich schuldig maken aan machtsmisbruik.

Apple staat niet toe dat apps beschikbaar worden gesteld via eigen websites. Google staat dat wel toe, maar maakt dat "ontstellend moeilijk", aldus Epic Games. De reeks rechtszaken van Epic Games tegen Apple en Google volgde op de verwijdering van Fortnite uit hun downloadwinkels nadat Epic de confrontatie had gezocht door bewust de regels van de downloadwinkels te schenden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alphabet
Alphabet
ALPHABET INC.CL.A DL-,001
Apple

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Alphabet 28 sep
  132,310
  +1,36% +1,770
 2. Alphabet 28 sep
  133,130
  +1,27% +1,670
 3. ALPHABET INC. 28 sep
  125,840
  +1,39% +1,720
 4. Apple 28 sep
  170,690
  +0,15% +0,260

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links