Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nissan: alleen nog elektrische auto's in belangrijkste markten

YOKOHAMA (ANP) - Automaker Nissan wil over tien jaar in thuisland Japan, China, de Verenigde Staten en Europa alleen nog maar elektrische auto's verkopen. Die koerswijziging moet het concern helpen om in 2050 CO2-neutraal te zijn.

De fabrikant introduceerde tien jaar geleden de elektrische Nissan Leaf, waarvan er volgens Nissan inmiddels meer dan 500.000 zijn verkocht. In de "vroege jaren 2030" moeten alle nieuwe auto's die in de belangrijkste afzetmarkten worden verkocht op elektrische aandrijfsystemen rijden.

Ondanks de populariteit van de Nissan Leaf verkoopt het bedrijf nog altijd meer auto's die op fossiele brandstoffen rijden. De bestverkochte Nissan-modellen van 2019 in Japan, Europa, de VS en China zijn uitgerust met benzine- of dieselmotoren.

Samenwerken met energiebedrijven

Om over krap dertig jaar CO2-neutraal te zijn, zet Nissan in op de verdere ontwikkeling van accu's voor elektrisch rijden, die ervoor moeten zorgen dat stekkerauto's in prijs kunnen concurreren met 'traditionele' modellen.

Daarnaast wil de fabrikant nauwer samenwerken met energiebedrijven om elektriciteitsnetten te vergroenen. Daarbij mikt Nissan op systemen in en op gebouwen die hernieuwbare energie kunnen opwekken. Ook de eigen productieprocessen moeten energiezuiniger worden. Hoe hoog de investeringen zijn die hiermee gepaard gaan, maakte Nissan niet bekend.

CO2-neutraal is niet hetzelfde als helemaal niets meer uitstoten. Bedrijven kunnen het ook bereiken door hun uitstoot te compenseren met andere projecten die broeikasgassen uit de lucht halen.

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. Guttepuhtut 27 januari 2021 10:46
  Slecht idee, niemand koopt ze, alleen via de lease en dat droogt nu snel op ivm de bijtelling: www.kentekenradar.nl/registraties-ele...
  (Plug-In)Hybrides, dat gaat het wel worden, maar vol-elektrisch gaat verdwijnen op termijn, tenzij we nog bergen met belastinggeld er in willen pompen.
 2. Rob GR 27 januari 2021 13:20
  quote:

  Guttepuhtut schreef op 27 januari 2021 10:46:


  Slecht idee, niemand koopt ze, alleen via de lease en dat droogt nu snel op ivm de bijtelling: www.kentekenradar.nl/registraties-ele...
  (Plug-In)Hybrides, dat gaat het wel worden, maar vol-elektrisch gaat verdwijnen op termijn, tenzij we nog bergen met belastinggeld er in willen pompen.


  Over 10 jaar mogen diesel, benzine en hybride auto's in veel landen niet eens meer worden verkocht, dus dan is er niks anders meer. Ondanks dat de bijtelling dit jaar meer dan 2 keer zo is in vergelijking met vorig jaar zijn er 2020 toch meer elektrische auto's verkocht in vergelijking met 2019
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare