Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Intel verkoopt meer chips voor laptops dan ooit

SANTA CLARA (ANP) - Intel heeft in het laatste kwartaal van het jaar meer chips voor laptops verkocht dan ooit. Mede daardoor waren de resultaten van het Amerikaanse bedrijf een stuk beter dan verwacht. Door de coronapandemie wordt er wereldwijd veel meer thuisgewerkt, waardoor de vraag naar pc's en andere apparatuur hard is gestegen.

Intel heeft in het coronajaar 2020 een recordomzet geboekt. De totale opbrengsten van Intel stegen vorig jaar met 8 procent naar 77,9 miljard dollar. Het was het vijfde jaar op rij dat Intel de recordomzet wist te boeken. Zo verkocht het bedrijf het afgelopen jaar meer chips voor gebruik in datacentra. Ook de uitbouw van 5G-netwerken voor mobiele telefonie deed het bedrijf goed.

In het derde kwartaal kampte Intel nog met productievertragingen en een afgenomen vraag naar zijn chips voor datacenters. Door de coronacrisis lieten veel bedrijven en overheden het na om bestellingen te plaatsen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Intel
Intel Corp

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. Wazza 21 januari 2021 23:34
  Ik heb het al een paar keer op dit forum gezegd en zeg het nu weer: 2021 is het jaar van de chipsector! Niks kan dit jaar om de chipsector heen. Intel en ASML heb ik toevallig allebei niet, maar ik zit wel in ASMI, Besi, Nvidia en AMD. Vooral met ASMI en Besi zijn de eerste 3 weken van het nieuwe jaar heel voorspoedig verlopen. Dit zie ik echt nog wel even doorgaan met het grote tekort aan chips op dit moment.
 2. Met Effekt 22 januari 2021 04:35
  quote:

  Patjepeeër schreef op 21 januari 2021 23:35:

  Iedereen beweert wel dat Intel wordt ingehaald door AMD en Nvidia, maar feit is dat Intel al jaren mooie cijfers laat zien en super winstgevend is. Met de nieuwe CEO die is aangesteld kan Intel een mooie toekomst tegemoet gaan.
  Intel heeft een technologisch achterstand, daar helpt op korte termijn geen enkele CEO aan. De koers daalde [daarom ook] nabeurs toen die man zei geen produktie te willen uitbesteden.

  Alle leidende semicons zijn erg winstgevend. En de machine toeleveranciers ook (AMAT, LCRX, KLAC, TER en de NL-se ASMI, ASML en BESI en de wafers van Soitec). Ik heb een mandje van deze bedrijven zodat je altijd een paar winnaars hebt onafhankelijk van de chip bedrijven.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Intel Corp 24 jun
  38,610
  +3,21% +1,200
 2. 37,385
  0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links