Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Betalingsverwerker Checkout gewaardeerd op 15 miljard dollar

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Betalingsverwerker Checkout.com heeft 450 miljoen dollar opgehaald in een financieringsronde. Daarmee wordt het Britse bedrijf gewaardeerd op 15 miljard dollar, omgerekend ruim 12,3 miljard euro. Dat is bijna drie keer zo hoog als het prijskaartje van 5,5 miljard dollar dat na een investeringsronde vorig jaar aan het bedrijf werd gehangen.

Checkout.com profiteerde afgelopen jaar van de groei van webwinkels en andere onlinebestellingen tijdens de coronapandemie. Het bedrijf is een directe concurrent van het Nederlandse Adyen, maar volgens topman Guillaume Pousaz van Checkout.com is er wel degelijk een groot verschil. Zijn bedrijf verwerkt namelijk alleen onlinebetalingen, terwijl Adyen ook betalingen in fysieke winkels verwerkt.

Ongeveer de helft van de omzet van Checkout.com komt uit Europa, met name uit het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Het bedrijf is ook actief in Azië en het Midden-Oosten en wil uitbreiden naar de Verenigde Staten. Onder meer Pizza Hut en Coinbase zijn klanten van de onderneming.

Dit jaar denkt Checkout.com nog niet aan een beursgang zoals Adyen in 2018 deed. Mogelijk gebeurt dat volgend jaar wel, maar de investeerders oefenen volgens Pousaz geen druk uit om dat te doen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ADYEN NV
EUR/USD

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. ADYEN NV 1.840,000 10 mei
    -73,000
    -3,82%
  2. EUR/USD 1,2139 02:17
    -0,0029
    -0,24%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare