Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Amsterdam sluit vrijwel onveranderd

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag nagenoeg onveranderd gesloten. Elders in Europa waren overwegend verliezen te zien. Beleggers hielden vooral de brexitonderhandelingen in de gaten. Een EU-top eind deze week wordt gezien als het laatste moment waarop de Europese regeringsleiders kunnen instemmen met een akkoord over het vertrek van de Britten uit de Europese Unie.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde een fractie hoger op 616,20 punten. De MidKap verloor 0,6 procent tot 912,63 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt en Parijs zakten tot 0,8 procent.

De Londense FTSE-index ging heel licht omhoog. Volgens de krant The Sun overweegt de Britse premier Boris Johnson te stoppen met het brexitoverleg als er niet snel beweging komt in de onderhandelingen met Brussel. Johnson heeft maandag opnieuw telefonisch overleg met voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie.

ING

ING en ABN AMRO stonden bij de grootste dalers in de AEX, met verliezen van 1,9 procent. De Europese Centrale Bank (ECB) dringt erop aan om het dividendverbod voor banken met nog eens zes maanden te verlengen. De ECB wijst op de aanhoudende onzekerheid door de coronacrisis en een noodzaak voor banken om genoeg geld in kas te hebben. Banken hoopten juist om begin volgend jaar weer dividend te kunnen uitkeren aan hun aandeelhouders.

Chipmachinemaker ASML steeg 2,3 procent en tikte de hoogste koers ooit aan.

MidKap

In de MidKap werd fitnessketen Basic-Fit 2,2 procent lager gezet. Beleggers lijken ervan uit te gaan dat er geen versoepelingen mogelijk zijn in Nederland door het hoge aantal coronabesmettingen. Bodemonderzoeker Fugro ging aan kop met een plus van bijna 10 procent.

Intertrust zakte 2 procent. Topvrouw Stephanie Miller stapt op bij de financieel dienstverlener. Directeur Shankar Iyer wordt met onmiddellijke ingang aangesteld als interim-topman. Het vertrek van Miller komt volgens analisten van KBC Securities onverwacht.

Zalando

In Frankfurt klom Zalando 0,8 procent. Rubin Ritter, een van de drie topmannen van de Duitse kleding- en schoenenwebwinkel, kondigde zijn vertrek aan. Hij heeft samen met zijn vrouw besloten dat haar carrière de komende tijd voorrang krijgt. Zijn twee medebestuurders Robert Gentz en David Schneider blijven het bedrijf samen leiden.

De euro was 1,2141 dollar waard, tegenover 1,2142 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent goedkoper en staat nu op 46,06 dollar. Brentolie steeg 0,2 procent tot 49,09 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:50 AEX nipt lager gesloten, ondanks flinke koerssprong Philips
  2. 11:37 Philips aanjager groene AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Sander1234 7 december 2020 18:14
    100.000 mensen momenteel in het ziekenhuis in US..! En 1 op de 10 werknemers is besmet!

    Toch alleen maar stijgende koersen terwijl sommige staten in Lock Down moeten gaan. Schiet mij maar lek-gewoon door blijven gaan met stijgen. Wie prikt hem leeg en wanneer? Wachten is op een trigger die kennelijk de druppel is..
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

882,27 18:05
-0,36 -0,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links