Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Adempauze op beurzen na euforie over vaccin'

'Adempauze op beurzen na euforie over vaccin'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs opent woensdag waarschijnlijk licht hoger. Ook de andere Europese beursgraadmeters zullen naar verwachting met kleine koersuitslagen beginnen. Beleggers lijken even een pauze te nemen na de euforie op de financiële markten over het coronavaccin van Pfizer. Op het Damrak gaven de AEX-bedrijven ABN AMRO en IMCD een kijkje in de boeken. Ook fietsenfabrikant Accell kwam met een handelsupdate.

Wereldwijd neemt het aantal coronabesmettingen nog altijd hard toe. In Duitsland is het aantal besmettingen de 700.000 voorbij. In Frankrijk, Rusland en het Verenigd Koninkrijk zijn al meer dan een miljoen besmettingen vastgesteld. De Verenigde Staten zijn van alle landen het zwaarst getroffen door de coronapandemie. Volgens de gegevens van de Johns Hopkins Universiteit zijn al meer dan 10,2 miljoen mensen in de VS besmet geraakt, en heeft het coronavirus er al bijna 240.000 levens gekost.

ABN AMRO kende in het derde kwartaal duidelijk een betere periode dan in het door de eerste coronalockdown geplaagde tweede kwartaal. Er werd weer winst geboekt en er hoefde veel minder geld opzij gezet te worden voor leningen die mogelijk nooit worden terugbetaald. De bank liet nog niets los over de nieuwe strategie, waar al een tijdje aan wordt gewerkt. Het concern praat daarover later deze maand zijn beleggers bij op een speciale beleggersdag.

Accell

Chemicaliëndistributeur IMCD sloot de eerste negen maanden van 2020 af met meer winst op een licht hogere omzet. Topman Piet van der Slikke rept van sterke prestaties, waarbij alle regio's bijdroegen aan de groei. Voor het hele jaar gaat het bedrijf uit van verdere groei van het operationele resultaat, ondanks de coronaproblematiek.

Accell wist in de maanden juli tot en met oktober een omzetgroei van 38 procent te realiseren. De maker van merken als Batavus en Sparta verhoogde daarop zijn verwachtingen voor het het hele jaar. Daarbij zal 2020 qua brutowinst een beter jaar zijn dan 2019. De nieuwe regels rond de vennootschapsbelasting zouden daarnaast volgens het bedrijf mogelijk kunnen zorgen voor een eenmalig voordeel 10 miljoen tot 20 miljoen euro dit jaar.

Beurzen

De meeste Europese beurzen gingen dinsdag opnieuw stevig vooruit. De Amsterdamse beurs was een negatieve uitschieter. De AEX-index daalde 0,4 procent tot 591,87 punten en de MidKap zakte 1 procent tot 845,58 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 1,8 procent. Wall Street sloot overwegend lager. De Dow-Jonesindex klom 0,9 procent tot 29.420,92 punten. De brede S&P 500 daalde 0,1 procent en techbeurs Nasdaq zakte 1,4 procent.

De euro was 1,1824 dollar waard, tegenover 1,1809 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,6 procent tot 42,00 dollar. Brentolie werd 1,5 procent duurder op 44,26 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 29 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 29 apr AEX nipt lager gesloten, ondanks flinke koerssprong Philips

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 november 2020 10:18
    vaccin van Pfizer bij een temperatuur van -70 graden Celsius bewaard worden anders werkt het niet
    "Er is op dit moment geen bestelwagens of vrachtwagens geen actieve koelinstallatie voor die temperaturen, je zal het met droogijs moeten doen". "De vaccins zullen dan vervoerd worden in hermetisch afgesloten koffers met droogijs, maar als je die koffers opent, verandert de temperatuur al snel." dus even pauze mensen
  2. forum rang 4 Jelle Trader 12 november 2020 18:03
    Heerlijk! Men tuint er weer massaal in! Eerst grote paniek, het Coronavirus dient zich aan, de FED, ECB & Bank of Japan verstrekken veel liquiditeit, dus een beursval wordt voorkomen,...Pffff Gelukkig maar! Maar nu dan? Er is een vaccin wat werkt? De mega bedreiging ebt weg,...Wat blijft over? Ja, ja,...de vele verstrekte en liquide middelen die weleens voor een flinke inflatie of rentestijging kunnen gaan zorgen. Ha, ha....Good luck all,....
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

882,27 29 apr
-0,36 -0,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links