Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX zet stijging voort, ING zakt na cijfers

AEX zet stijging voort, ING zakt na cijfers

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zette donderdag de opmars voort. Ook de andere Europese beurzen gingen verder omhoog, na de stevige koerswinsten een dag eerder. De aandacht blijft uitgaan naar de uitkomst van de strijd om het Witte Huis in de Verenigde Staten, waar de stemmen nog altijd worden geteld. Op het Damrak werd ING lager gezet na publicatie van de kwartaalcijfers. De resultaten van bouwer BAM vielen wel in de smaak bij beleggers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1 procent hoger op 570,80 punten. De MidKap won 1,2 procent tot 828,05 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen tot 1 procent. Londen klom 0,2 procent, na het besluit van de Bank of England om de rente ongewijzigd te laten. Wel schroefde de Britse centrale bank zijn opkoopprogramma voor obligaties op om de economie te ondersteunen.

ING (min 4 procent) sloot de rij in de AEX. Het financiële concern gaat zo'n 1000 banen schrappen bij de zakenbank en bij retailonderdelen in het buitenland vanwege het tegenvallende economische klimaat. ING sluit niet uit dat er ook banen in Nederland verloren gaan. De coronacrisis drukt nog steeds op de resultaten van de bank en de winst in het derde kwartaal viel opnieuw lager uit dan een jaar geleden.

BAM grote winnaar in MidKap

De chipbedrijven ASMI en ASML gingen aan kop bij de Amsterdamse hoofdfondsen, met plussen tot 5,3 procent, in navolging van de sterke koerswinsten in de Amerikaanse chipsector. ArcelorMittal won 1,5 procent. De staalmaker wist afgelopen kwartaal de weg terug omhoog te vinden, na een zeer uitdagend tweede kwartaal.

In de MidKap was BAM de grote winnaar met een koerssprong van 8,8 procent. Het bouwconcern verbeterde zijn prestaties in het derde kwartaal "aanzienlijk" ten opzichte van het eerste halfjaar. Concurrent Heijmans verhoogde zijn verwachtingen voor het hele jaar na een sterk derde kwartaal en werd beloond met een koerswinst van 2,6 procent. Funderingsspecialist Sif, die ook met cijfers kwam, won 5 procent.

In Parijs dikte Société Générale 4,4 procent aan dankzij beter dan verwachte resultaten van de Franse bank. De Duitse branchegenoot Commerzbank (min 4 procent) kwam met tegenvallende cijfers en waarschuwde dat het aantal slechte leningen kan toenemen nu de pandemie weer opleeft.

De euro was 1,1755 dollar waard, tegenover 1,1711 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,7 procent tot 38,87 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent minder op 40,99 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 01 mei Geen handel in Amsterdam
  2. 30 apr Beursupdate: AEX op Wall Street

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Maros1974 5 november 2020 10:08
    Blijft toch bijzonder die banken. ING zakt als een baksteen. Lijkt mij niet echt heel slecht nieuws. Bank neemt wederom een voorziening op welke volgens mij wel weer voor een groot deel terug gaan vallen in het resultaat. Maar ja dan zijn er wel weer een paar duizend uit..... Wel een mooie zinsnede: "de resultaten van de bank vielen wederom lager uit dan een jaar geleden". Wat zou daar nou de reden van zijn.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

878,83 30 apr
-3,44 -0,39%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links