Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sterk Canon beperkt verlies Nikkei

Sterk Canon beperkt verlies Nikkei

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is dinsdag een fractie lager gesloten. Het verlies bleef beperkt dankzij een koerssprong van het Japanse technologieconcern Canon, dat met sterke resultaten kwam. Beleggers verwerkten verder de stevige koersverliezen op Wall Street, waar de stemming werd gedrukt door het uitblijven van een overeenkomst over een nieuw coronasteunpakket voor de Amerikaanse economie. De sterke toename van het aantal coronabesmettingen en de economische impact van de strengere maatregelen om het virus in te dammen, zorgden eveneens voor koersdruk.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde uiteindelijk nipt lager op 23.485,80 punten. Canon kreeg er ruim 8 procent bij. Het Japanse technologieconcern verhoogde zijn winstverwachting voor het huidige boekjaar na beter dan verwachte kwartaalcijfers. Japan Airline zakte 4,3 procent. Volgens zakenkrant Nikkei zal de Japanse luchtvaartmaatschappij in het lopende boekjaar een recordverlies lijden. Ook heeft het bedrijf meer geld nodig om de coronacrisis door te komen.

In Hongkong, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, leed de Hang Seng-index een tussentijds verlies van 0,7 procent. De Britse bank HSBC, die ook een notering heeft in Hongkong, klom 4 procent dankzij beter dan verwachte derdekwartaalcijfers. De hoofdindex in Shanghai won 0,1 procent, na een stijging van 10,1 procent van de winst van de Chinese industriële bedrijven in september. De Kospi in Seoul verloor 0,8 procent en de Australische All Ordinaries in Sydney zakte 1,7 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links